Μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας με ισχυρή αυτοδυναμία. Ορκίζεται Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

“Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων” τόνισε ο Μητσοτάκης στη δήλωση νίκης και διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση: “Στέκομαι με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία”.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα αναλυτικά.

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Νέα Δημοκρατία το ποσοστό της θα είναι κοντά στο 40% και θα έχει ισχυρή αυτοδυναμία σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Singular Logic.

 

Αύριο στις 13:00 ορκίζεται πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ το απόγευμα θα ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση.

Ενωτικό μήνυμα και στίγμα σεμνότητας θέλησε να δώσει στην πρώτη του δήλωση ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και δήλωσε: “Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, θα δουλέψω για να πείσω και αυτούς που δεν μας ψήφισαν ότι είμαστε εδώ για όλους”.

Τόνισε επίσης: “Στέκομαι με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία”, φράση που ήταν και ένα μήνυμα προς πάσα εσωκομματική κατεύθυνση.

Ο νέος πρωθυπουργός είπε ότι η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι και σημείωσε: “Δε ζητώ περίοδο χάριτος”.

Στη συνέχεια βγήκε από τα γραφεία της ΝΔ και απευθύνθηκε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί σε πιο πανηγυρικούς τόνους, αλλά θέλοντας και πάλι να δώσει ενωτικό μήνυμα και επαναλαμβάνοντας τη λέξη σεμνότητα.

Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση, έχοντας επίγνωση της εθνικής ευθύνης. Και στέκομαι με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας. #Ενωμένοι_Μπορούμε

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Sonntag, 7. Juli 2019

“Χρέος μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες και θα το κάνουμε πράξη” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποιος ευχαρίστησε και τους “αγωνιστές της παράταξης που δεν το έβαλαν κάτω” αλλά και τους πολίτες που εμπιστεύθηκαν τη ΝΔ για πρώτη φορά.

“Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο, το αναλαμβάνω με απόλυτη αίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης της χώρας” δήλωσε.

Σημείωσε δε ότι είναι σπουδαία στιγμή για εκείνον προσωπικά, η δικαίωση ενός αγώνα που ξεκίνησε πριν τριάμιση χρόνια, όπως είπε χαρακτηριστικά. Και τόνισε ότι έλαβε ισχυρή εντολή τετραετίας με αυτοδύναμη κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει με εργατικότητα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

“Απόψε μίλησε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Η ετυμηγορία του είναι ξεκάθαρη. Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι. Θέλει ανάπτυξη, δουλειές, ασφάλεια και να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή όπως της αξίζει.

Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Θα δουλέψω για να πείσω και τους συμπολίτες μας που δεν μας στήριξαν. Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι και έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Αναλαμβάνω την διακυβέρνηση έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών.

Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και θα φέρω εις πέρας τη σπουδαία αποστολή που μου αναθέσατε. Γνωρίζω τις δυσκολίες. Αντλώ δύναμη από το λαό, από αυτό το μεγάλο ρεύμα.

Δεν εκφράστηκε η θέληση να κλείσει ένας επώδυνος κύκλος για την πατρίδα. Ήταν η επιθυμία του να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στους Έλληνες του εξωτερικού. Δεν θα σας ζητήσω να πάρετε το δρόμο της επιστροφής.

Σας ζητώ να έχετε το βλέμμα και την καρδιά σας στραμμένη στην Ελλάδα. Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουν με τη χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα.

Ζήτησα ισχυρή εντολή για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μου την προσφέρατε γενναιόδωρα. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας.

Σήμερα αντλώ δύναμη και από την οικογένειά μου, από τη σύζυγο και τα τρία παιδιά μου. Νιώθω να με προστατεύει η ευχή των γονιών μου.

Από σήμερα ξεκινά ένας δύσκολος αλλά όμορφος αγώνας. Η χώρα σηκώνει περήφανα το κεφάλι και εμείς τα μανίκια. Η νέα κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά. Το κύρος της Δημοκρατίας και των Θεσμών θα αποκατασταθεί.

Έχω δεσμευτεί για λιγότερους φόρους, πολλές επενδύσεις, ανάπτυξη, αποτελεσματικό κράτος.  Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η αξιοκρατία επιστρέφουν στη χώρα. Η εθνική μας φωνή δυναμώνει στην Ευρώπη. Ξεκινάμε τώρα. Η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι.

Δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Οικοδομούμε ένα ευρύ μέτωπο συναίνεσης.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός, ο ήλιος πιο φωτεινός. Ξημερώνει μια νέα ημέρα για την πατρίδα μας”.

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη μεγάλη νίκη της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τον ευχαρίστησε για το τηλεφώνημά του. Η παράδοση παραλαβή θα γίνει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, περίπου στις 14.30.

Σεβαστή η επιλογή των πολιτών

«Οι πολίτες έκαναν τις επιλογές τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για μας απόλυτα σεβαστή, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στη δημοκρατία η εναλλαγή στη διακυβέρνηση αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

Θα υποδεχτώ αύριο τον κ. Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου, δεν θα επαναλάβω ότι έκαναν οι αντίπαλοί μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός, από τη θέση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για να το αποτρέψει, εκδηλώσεις ρεβανσισμού απέναντι στις κοινωνικές κατακτήσεις δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η Ελλάδα που παραδίδουμε στη νέα κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε.

Η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι σήμερα καθαρή. Το εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο, μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί επεδίωξαν και πολέμησαν για να συμβεί.

Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Θα δουλέψουμε δε σκληρά, και με πείσμα, το επόμενο διάστημα, ώστε η νίκη της ΝΔ να αποδειχθεί και πρόσκαιρη. Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα».

Από τη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ