Μειώσεις από το πρώτο ευρώ για τις συντάξεις

Σκοπός του υπουργείου Οικονομικών να μην θιγούν οι επικουρικές

Υπ. Εργασίας: Η εγκύκλιος για τον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης

Όλοι οι συνταξιούχοι, ανεξαρτήτως του ποσού της σύνταξης θα μπουν τελικά στο λογαριασμό των μειώσεων. Οι περικοπές στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις θα γίνουν από το πρώτο ευρώ. Στόχος των περικοπών να συγκεντρωθούν 1,8 δισ. ευρώ.

Στόχος να μην περικοπούν οι επικουρικές συντάξεις

Σκοπός του Υπουργείου Εργασίας ήταν να μην κοπούν οι επικουρικές συντάξεις. Το οικονομικό επιτελείο προσδοκούσε το 1,8 δισ. ευρώ να προκύψει από μείωση ή και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σε 900 χιλ. συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο μπορεί ο λογαριασμός μπορεί να βγει χωρίς να εμπλακούν οι επικουρικές. Ωστόσο με την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων θα εξεταστούν τα νούμερα και τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι οι περικοπές θα ισχύσουν για όλους.

Περικοπές και στις μικρότερες συντάξεις ζητούν οι δανειστές

Οι εκπρόσωποι των δανειστών φαίνεται να αποδέχονται ανώτατο όριο μείωσης κύριας σύνταξης. Από την άλλη ζητούν οι περικοπές να μην εφαρμοστούν μόνο στις υψηλότερες συντάξεις.

Τα αντίμετρα σε επιδόματα παιδιών και φάρμακα

Όσον αφορά στα αντίμετρα το επίδομα για το πρώτο παιδί θα αυξηθεί στα 60 ευρώ και στα 90 ευρώ για δεύτερο παιδί. Η επιδότηση ενοικίου 80 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια. Σε ότι αφορά στη συμμετοχή των συνταξιούχων στα φάρμακα για εισοδήματα κάτω των 700 ευρώ θα είναι μηδενική συμμετοχή. Για εισοδήματα από 700 έως 1.200 ευρώ μείωση κατά 50%. Ενώ, για εισοδήματα από 1.200 έως 1.500 ευρώ μείωση κατά 25%.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ