Οριστικοποιήθηκε η συγχώνευση της ΜΕΤΚΑ με τον Όμιλο Μυτιληναίος

Οριστικοποιήθηκε η συγχώνευση της ΜΕΤΚΑ με τον Όμιλο Μυτιληναίος

«Το όνομα της ΜΕΤΚΑ αποσύρεται σήμερα από το Χρηματιστηριακό ταμπλό, παραμένει όμως άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Όμιλο Μυτιληναίος και δεν έχει κλείσει ακόμα τον κύκλο του» τονίζει ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος, καλωσορίζοντας τη συγχώνευση της ΜΕΤΚΑ με την ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ.

Ειδικότερα, οπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίος: «Πριν 20 ακριβώς χρόνια, το καλοκαίρι του 1997, με την υποστήριξη του διακεκριμένου χρηματιστή Σπύρου Μπέλλου, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη μεγάλη επιθετική εξαγορά εισηγμένης εταιρείας από άλλη εισηγμένη. Η μόλις προ 3 ετών (1995) εισαχθείσα στο ΧΑ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ, το Δεκέμβριο του 1998 είχε ολοκληρώσει την εξαγορά της βιομηχανικής εταιρείας ΜΕΤΚΑ, εισηγμένης στο ΧΑ από το 1972.

Από την πρώτη στιγμή το “τιμόνι” της ΜΕΤΚΑ ανέλαβε ο άξιος οραματιστής και απόλυτα στοχοπροσηλωμένος Γιάννης Μυτιληναίος, ο οποίος με τη σφιχτή και ικανή ηγετική ομάδα που δημιούργησε, έφτιαξε ένα από τα πιο αυθεντικά success stories της σύγχρονης Ελληνικής Οικονομίας.

«Η ΜΕΤΚΑ είναι σήμερα 13 φορές μεγαλύτερη σε κύκλο εργασιών σε σχέση με το 1998, έχει 29 φορές μεγαλύτερη κερδοφορία και απασχολεί υπερδιπλάσιους εργαζόμενους»

Η ΜΕΤΚΑ που από σήμερα περιλαμβάνεται μαζί με τις υπόλοιπες βασικές θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου στο ενιαίο εταιρικό σχήμα της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ, είναι σήμερα 13 φορές μεγαλύτερη σε κύκλο εργασιών σε σχέση με το 1998, έχει 29 φορές μεγαλύτερη κερδοφορία και απασχολεί υπερδιπλάσιους εργαζόμενους, στην πλειονότητά τους μηχανικούς.

Όλα αυτά τα χρόνια, η ΜΕΤΚΑ, το διαμάντι του Ομίλου, όπως συνήθιζα να την αποκαλώ, έστησε την Ελληνική σημαία σε 29 διαφορετικές χώρες και αγορές, με αποτέλεσμα το 2011 να ανακηρυχθεί στην πρώτη 10αδα βάσει κύκλου εργασιών των εταιρειών EPC που ειδικεύονται σε ενεργειακά έργα σε παγκόσμιο επίπεδο!

Είναι πλέον βάσιμη η προσδοκία ότι και στην ίδια της τη χώρα, η ΜΕΤΚΑ, ως Business Unit της Μυτιληναίος, θα έχει ανάλογη και ακόμα πιο δυναμική πορεία με αυτή στο εξωτερικό, μετά και την ολοκλήρωση της εκτεταμένης έρευνας των αρμόδιων αρχών, που αίρουν αντιξοότητες στον κατασκευαστικό κλάδο.

Στη γενική συνέλευση του Ιουνίου 2017, οι μέτοχοι της ΜΕΤΚΑ, με συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων που ανήλθε σε 82,9%, ψήφισαν να ενταχθεί η εταιρεία στο ενιαίο επιχειρηματικό σχήμα της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ στο πλαίσιο της νέας μεγάλης και Ευρωπαϊκού επιπέδου οντότητας που δημιουργήθηκε. Η δυναμική του ενιαίου σχήματος η σύσταση του οποίου ολοκληρώθηκε τυπικά σήμερα, επιβεβαιώθηκε με τον πιο εύλογο τρόπο με την επιτυχία του μεγαλύτερου ελληνικού ομολόγου, ύψους 300 εκατ. ευρώ πριν 10 ημέρες».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ