Έρχεται Bad Bank για τις υπερχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Χρέη ύψους 37 δισ. θα έχει να διαχειριστεί η «Κακή Τράπεζα των ΜμΕ

Έρχεται Bad Bank για τις υπερχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στην αντζέντα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές επιστρέφει η δημιουργία «κακής τράπεζας» (Bad Bank), αυτή τη φορά για τις υπερχρεωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, το θέμα της επίλυσης του Ιδιωτικού Χρέους μέσα από τη δημιουργία Δευτερογενούς Αγοράς Δανείων θα συζητηθεί σε επενδυτικό πρόγευμα που διοργανώνει το περιοδικό RED στις 30 Μαΐου στο ξενοδοχείο Χίλτον με κεντρικό Ομιλητή τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου και τον υποδιοικητή της ΤτΕ κ. Θ. Μητράκο.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα μπορούσαν να βρεθούν φορολογικά- κυρίως- κίνητρα για τη διευκόλυνση μεταβιβάσεων και διαγραφών δανείων, σε συνεργασία με την ΤτΕ, την ώρα που βρισκόμαστε μια? ανάσα από τη δημιουργία μιας bad bank η οποία θα διαχειριστεί το σύνολο των κόκκινων δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Από το φθινόπωρο η λειτουργία του νέου εγχειρήματος

Η νομική μορφή του εγχειρήματος καθώς και το πλήθος των δανείων που θα διευθετήσει το συγκεκριμένο σχήμα αναμένεται να λειτουργήσει το Φθινόπωρο, μαζί με την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ώστε να καλυφθεί η υστέρηση της κάλυψης των στόχων (ΚΡΙs) μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που παρουσιάζεται το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Χρέη ύψους 37 δισ. για την «Κακή Τράπεζα των ΜμΕ

Η «κακή τράπεζα των ΜμΕ» θα παραλάβει προς διαχείριση χρέη ύψους 37 δισ. που διατηρούν 400 χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις σε περισσότερες των δύο τραπεζών (συστημικών και μη), ώστε να μπορέσει να δοθεί συνολική λύση με την αξιοποίηση του νέου θεσμικού πλαισίου που περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τον περιορισμό των «κόκκινων» δανείων μέσα από την εξωδικαστική διευθέτηση και το ακαταλόγιστο ευθύνης στα στελέχη των τραπεζών και του δημοσίου που θα υπογράψουν διαγραφές χρεών.

Σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που έχει εκπονήσει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, οι διαγραφές αυτές θα αξιολογούνται με κριτήριο το ρίσκο αναχρηματοδότησης των νέων βιώσιμων επιχειρήσεων που θα προκύπτουν μετά την αναδιάρθρωση και την επιχειρηματική προοπτική ανάλογα με τον κλάδο, το μέγεθος, την ύπαρξη εξασφαλίσεων, την γεωγραφική περιοχή και την παλαιότητα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ