Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την ΕΤΕπ

Το ανώτατο όριο υπερωριακής απασχόλησης για το Α' ημερολογιακό εξάμηνο

Για σειρά συμφωνιών με τον Βέρνερ Χόγερ, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, οι οποίες αφορούν την ανάγκη χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9 Fm, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Στα 2,4 δισ. ευρώ το ύψος των συμφωνιών

Όπως είπε ο κ. Αλέξης Χαρίτσης από το 2016 οι συμφωνίες προβλέπουν τη διοχέτευση 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ και ήδη ποσό 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν φτάσει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε μικρά έργα υποδομής στην περιφέρεια.

Εξάλλου, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι οι συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προβλέπουν μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση του έργου της Γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας, την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη βόρεια Ελλάδα.

Ανάγκη χρηματοδότησης μεγάλων έργων και ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε την ανάγκη χρηματοδότησης μεγάλων έργων και την οικονομική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα περάσουν τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, έτσι ώστε να ξεπεράσουν την κρίση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ανέφερε ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια, αλλά απαιτεί σοβαρή δουλειά, σημειώνοντας ότι ως χώρα πλέον είμαστε πρωτοπόροι στην απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ