Τράπεζα Πειραιώς: 4,2 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τράπεζα Πειραιώς: Προτεραιότητα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τη δυναμική παρουσία της στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων φιλοδοξεί να ενισχύσει η Τράπεζα Πειραιώς με τον προϋπολογισμό για την επόμενη τριετία να έχει στόχο τα 3 δισ. ευρώ προς τις μεσαίες επιχειρήσεις και 1,2 δισ.ευρώ προς τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

«Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της συνολικής αντιμετώπισης των επιχειρήσεων, έχει ως στόχο να στηρίζει τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να μείνουν στην αγορά και να αναπτυχθούν» και, σύμφωνα με την Ευτυχία Κασελάκη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, «από το συγκεκριμένο budget προτεραιότητα δίνεται στη συμμετοχή σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα».

Συνολική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων

Το οπλοστάσιο προϊόντων της Πειραιώς εμπλουτίζεται και η στρατηγική είναι η συνολική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, η τράπεζα έχει ένα μοναδικό προϊόν στην ελληνική αγορά που παρέχει τη δυνατότητα για χρηματοδότηση instant σε πολύ μικρές επιχειρήσεις με την υποβολή αίτησης, την έγκριση και την εκταμίευση να γίνονται στην ίδια επίσκεψη στο κατάστημα.

360° Funding

Στην ίδια κατεύθυνση, της στήριξης στις επιχειρήσεις, στον αέρα βρίσκεται ένα νέο portal, το 360° Funding.gr, το οποίο περιέχει το σύνολο των πληροφοριών που χρειάζεται μια επιχείριση αλλά και οι εν δυνάμει επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες που αναζητούν χρηματοδότηση, συγκεντρώνοντας με χρηστικό τρόπο όλες τις ευκαιρίες χρηματοδοτικής ενίσχυσης από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, και χωρίς κανένα κόστος για τον ενδιαφερόμενο.

Για τις επιχειρήσεις υφίστανται αυτή τη στιγμή, εκτός τραπεζικού δανεισμού, σημαντικοί πόροι: από το ΕΣΠΑ ύψους 15 δισ.ευρώ (χωρίς το κομμάτι των υποδομών), εκ των οποίων 5 δισ.ευρώ αφορούν τον αγροτικό τομέα, ως τα 2 δισ.ευρώ του αναπτυξιακού νόμου, αλλά και τα συνολικά 120 δισ.ευρώ ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μέρος των οποίων μπορεί να λάβουν ελληνικές επιχειρήσεις.

Η ενημέρωση είναι ένα κρίσιμο σημείο αφού ειδικά οι μικρότερες επιχειρήσεις εμποδίζονται από τη διαθέσιμη πληροφόρηση για τα προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης που σήμερα είναι πολυσύνθετη, διάσπαρτη και πολλές φορές δυσνόητη.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ