ΕΕΑ: Θέμα επιβίωσης για τους μικρομεσαίους ο ακατάσχετος λογαριασμός

ΕΣΕΕ: Πρόταση για την αναμόρφωση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Άμεσο πρόβλημα επαγγελματικής επιβίωσης αποτελεί για χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες, το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού, σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ). Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το επιμελητήριο, τα έσοδα από συναλλαγές που γίνονται μέσω των POS πάνε κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό του επαγγελματία, εάν όμως υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές -κάτι που καλείται να αντιμετωπίσει η πλειονότητα των μικρομεσαίων– τότε αυτά τα χρήματα κατάσχονται αμέσως και στον λογαριασμό μένει ποσό έως 1.000 ευρώ.

ΕΕΑ: Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να συνεχίσει τη δραστηριότητα της καμία επιχειρηματική προσπάθεια

«Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας που έχει έστω και μία στοιχειώδη γνώση της αγοράς, υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να συνεχίσει τη δραστηριότητα της καμία επιχειρηματική προσπάθεια, καθώς δεν είναι εφικτή η πληρωμή ακόμα και των ελάχιστων λειτουργικών εξόδων μίας επιχείρησης» όπως υπογραμμίζεται.

Η ίδια η Πολιτεία “σπρώχνει” τους επιχειρηματίες να στραφούν προς τη φοροδιαφυγή

Το επιμελητήριο αναφέρε ότι «η ίδια η Πολιτεία “σπρώχνει” τους επιχειρηματίες να στραφούν προς τη φοροδιαφυγή καθώς, όπως είναι αντιληπτό, αρκετοί αναγκάζονται να ρίχνουν πολύ τις τιμές και να μην προχωρούν σε συναλλαγές με POS αλλά με μετρητά, προκειμένου να εξασφαλίσουν κάποια μικρά κεφάλαια κίνησης για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης τους. Δηλαδή, ενώ ο στόχος της κυβέρνησης είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, το αποτέλεσμα οδηγεί μοιραία σε γιγάντωση της».

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητά από το οικονομικό επιτελείο να προχωρήσει άμεσα σε βελτιωτικές αλλαγές στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού, δίνοντας τη δυνατότητα κίνησης κεφαλαίων που αφορούν άμεσα λειτουργικά κόστη, απαραίτητα για να συνεχίσει τη δραστηριότητα η επιχείρηση.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ