«Πιο ενεργός ρόλος στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τα επιμελητήρια»

Κωνσταντίνος Μίχαλος: Η ταχύτητα, σε συνδυασμό με την αποκεντρωμένη και εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ζητημάτων διαφοροποιεί την εξωδικαστική διαδικασία από την παραδοσιακή δικαστική οδό

ΕΒΕΑ: Στη θέση του προέδρου επανεξελέγη ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

«Πολλές από τις εγκλωβισμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν σήμερα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες θα βρεθούν στο επόμενο διάστημα αντιμέτωπες με καταγγελία των δανείων τους, καθώς η χώρα έχει δεσμευθεί για μείωση του ύψους των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος σε σεμινάριο για τους υπαλλήλους των επιμελητηρίων για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων.

Κωνσταντίνος Μίχαλος: Σημαντικό να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός μηχανισμός για τον Εξωδικαστικό

Ο κ. Μίχαλος είπε ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων δημιουργεί ένα πλαίσιο που επιτρέπει σε βιώσιμες κατά τα άλλα επιχειρήσεις, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να παραμείνουν στη ζωή αλλά, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός μηχανισμός, ο οποίος θα επιτρέπει τη διαχείριση του μεγάλου όγκου υποθέσεων που θα προκύψει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

«Η ταχύτητα, σε συνδυασμό με την αποκεντρωμένη και εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ζητημάτων, είναι άλλωστε αυτό που διαφοροποιεί την εξωδικαστική διαδικασία από την παραδοσιακή δικαστική οδό», σημείωσε.

«Αναγκαίος ο ενεργός ρόλος των επιμελητηρίων»

Για να υπάρξουν στην πράξη, λοιπόν, αυτά τα οφέλη, όπως υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος, χρειάζεται να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία τα επιμελητήρια. «Οι φορείς που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα κάθε τόπου και κάθε κλάδου και διαθέτουν τόσο τις δομές, όσο και την εμπειρία για να στηρίξουν και να διευκολύνουν τα μέλη τους, που θα αποφασίσουν να ενταχθούν στο νόμο».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ