Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα για τη Μοτοδυναμική το 2016

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα για τη Μοτοδυναμική το 2016

Στα 50,1 εκ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ το 2016, με τον αντίστοιχο του 2015 να φτάνει τα 45,9 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 9%. Εξάλλου, οι πωλήσεις των θυγατρικών εξωτερικού για τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ σε Ρουμανία και Βουλγαρία έφθασαν τα 3,1 εκ. ευρώ.

Αύξηση 15,4% για τα μικτά κέρδη του Ομίλου

Τα μικτά κέρδη του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 15,4% και διαμορφώθηκαν σε 9,9 εκ. ευρώ με βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους στο 19,9% έναντι 18,9% το 2015.Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 2,2 εκ και τα λειτουργικά κέρδη σε 1,3 εκ. σημειώνοντας αύξηση 35,7% και 70,3% αντίστοιχα.

Τα κέρδη μετά από φόρους υπερδιπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2015 και ανήλθαν στα 943 χιλ. ευρώ.

Παράλληλα, συνεχίστηκε και το2016 η δημιουργία θετικών χρηματοροών με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού της εταιρίας που διαμορφώνεται πλέον στα 6 εκ. ευρώ.

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα για τη Μοτοδυναμική το 2016

Κλάδος ΥΑΜΑΗΑ

Αναλύοντας τη δραστηριότητα του Ομίλου, στον Κλάδο ΥΑΜΑΗΑ οι πωλήσεις ανήλθαν σε 31 εκ. ευρώ με αύξηση 9,5% έναντι του 2015 και με βελτιωμένο μικτό περιθώριο κέρδους που διαμορφώθηκε σε 21,3%. Ο Κλάδος περιλαμβάνει πωλήσεις δικύκλων, προϊόντων θάλασσας, καθώς και όλων των άλλων συμπληρωματικών προϊόντων, ανταλλακτικών & αξεσουάρ που αφορούν το brand YAMAHA.

Κλάδος Λιανικής

Στον Κλάδο Λιανικής, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 6,6 εκ. ευρώ με αύξηση 4,8% έναντι του 2015, και με βελτιωμένο μικτό περιθώριο κέρδους που διαμορφώθηκε σε 17,3%. Ο συγκεκριμένος κλάδος περιλαμβάνει τις πωλήσεις της θυγατρικής ΜΟΤΟΔΙΚΤΥΟ Α.Ε. που δραστηριοποιείται με 4 καταστήματα στην Αττική, τις συνολικές πωλήσεις αξεσουάρ και ελαστικών του Ομίλου καθώς και τις νεοφυείς δραστηριότητες του διαδικτυακού καταστήματος MotoDirect και της ενοικίασης σκαφών.

Κλάδος Porsche

Στον Κλάδο Porsche, που περιλαμβάνει τις πωλήσεις αυτοκινήτων, ανταλλακτικών και αξεσουάρ της συγκεκριμένης μάρκας, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 12,5 εκ. ευρώ με αύξηση 10,8% έναντι του 2015, και με σταθερό μικτό περιθώριο κέρδους στο 18%.

Σχολιάζοντας τα οικονμικά στοιχεία της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε :

«Δεδομένης της γενικής οικονομικής συγκυρίας, το 2016 αποτέλεσε για τον Όμιλό μας μια ιδιαίτερα ικανοποιητική χρόνια. Εκτός της επίτευξης των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, ισχυροποιήσαμε τις θέσεις μας στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε και παράλληλα επενδύσαμε και σε νέες δραστηριότητες. Αναγνωρίζοντας την πλήρη ανάκαμψη της εταιρίας και προσδοκώντας την συνέχιση της θετικής της πορείας, το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει στη τακτική γενική συνέλευση, μεταξύ άλλων, την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, κατά το ποσό των 351.000 ευρώ, με σκοπό την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους σε μετρητά, ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή, με ισόποση μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ