ΝΔ: «Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες»

«Με την ανικανότητά του ο Τσίπρας μετέτρεψε το θέμα του χρέους από αυτονόητο σε ζητούμενο»

ΝΔ: Να αποσύρει η κυβέρνηση τις χριστουγεννιάτικες τροπολογίες

«Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες. Καιρός να πέσει η αυλαία», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας το άγονο, από την πλευρά της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, χθεσινό Eurogroup.

Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση ανέβασε το λογαριασμό για τους Έλληνες στα 14,2 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση, επί μήνες, καθυστέρησε να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση. Έριξε ξανά την οικονομία σε ύφεση και φόρτωσε σε όλους τους Έλληνες το τέταρτο Μνημόνιο και νέα, επώδυνα μέτρα λιτότητας, ανεβάζοντας το λογαριασμό στα 14,2 δισ. ευρώ», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:

«Με την ανικανότητά του ο Τσίπρας μετέτρεψε το θέμα του χρέους από αυτονόητο σε ζητούμενο»

«Έφτασε στο σημείο ο κ. Τσίπρας, την προηγούμενη εβδομάδα, για να περάσει τα σκληρά μέτρα στους πολίτες και τους βουλευτές του, να πανηγυρίζει ότι εξασφάλισε μια πολύ καλή, οριστική λύση στο ζήτημα του χρέους. Δυστυχώς, χθες αποδείχτηκε ότι έλεγε, άλλη μια φορά, ψέματα. Με την ανικανότητά του, έχει μετατρέψει στο θέμα του χρέους το αυτονόητο, που είχε πετύχει η χώρα το 2012, σε ζητούμενο».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει πως χθες είχαμε ακόμα ένα Eurogroup χωρίς συμφωνία, ούτε για το χρέος ούτε για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ούτε καν για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση κάποιας δόσης!

«Το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης είναι η εξοντωτική λιτότητα»

«Τελικά, το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης είναι η περικοπή συντάξεων, η μείωση του αφορολογήτου για όλους, η κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, η μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και πολλά χρόνια λιτότητας με εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup

Κικίλιας: «Ο Τσίπρας μας παραμυθιάζει»

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ