Ιταλικό πρότυπο για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Δημήτρης Παπαδημητρίου: Κίνητρα στις νεοφυείς επιχειρήσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Ιταλικό πρότυπο για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων (startups), σύμφωνα με το σχετικό πρότυπο που ισχύει στην Ιταλία, έχει θέσει υπό επεξεργασία το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπως επισήμανε ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά την επίσκεψη του στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη.

Δημήτρης Παπαδημητρίου: Κίνητρα στις νεοφυείς επιχειρήσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Τόνισε, δε, ότι το νομοσχέδιο θα παρέχει κίνητρα στις νεοφυείς επιχειρήσεις ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να ανακοπεί η εκροή αξιόλογου επιστημονικού δυναμικού από τη χώρα και γενικά να αλλάξει ο παραγωγικός ιστός της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Παντελής Αγγελίδης, αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει υποβάλλει η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, εκ μέρους του οικοσυστήματος καινοτομίας της Θεσσαλονίκης, για τη θεσμοθέτηση από την πολιτεία ειδικού καθεστώτος κινήτρων για την προσέλκυση καινοτομικών δραστηριοτήτων, αλλά και τη χορήγηση ειδικών προνομίων στις υπό εγκατάσταση επιχειρήσεις και startups και συγκεκριμένα την εφαρμογή χαμηλού φορολογικού συντελεστή και ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζομένους.

Στη συνέχεια εκπρόσωποι επιτυχημένων startups του οικοσυστήματος καινοτομίας Θεσσαλονίκης, που διακρίθηκαν και έλαβαν χρηματοδότηση από ιδιωτικά κεφάλαια, παρουσίασαν στον υπουργό το όραμά τους για την εξέλιξη των εταιρειών τους και συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, βάσει της προσωπικής τους εμπειρίας. Οι νέοι επιχειρηματίες έθεσαν τις προτάσεις τους για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, όπως η διευκόλυνση ίδρυσης, αλλά και λύσης μιας εταιρείας, η περίοδος χάριτος για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, η πρόσβαση σε οργανωμένο δίκτυο επιχειρηματικών «αγγέλων», η βιωσιμότητα των νέων επιχειρήσεων και η στήριξη του θεσμού των θερμοκοιτίδων στη Β. Ελλάδα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ