ΟΕΕ: Τάχιστη κι οριστική επίλυση των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Κωνσταντίνος Κόλλιας: Η επίλυση του ζητήματος θ' αποκαταστήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εμπιστοσύνη τόσο των ελλήνων καταθετών όσο και των ξένων επενδυτών

«Στο σημείο που βρίσκεται η χώρα και η οικονομία απαιτείται η τάχιστη και οριστική επίλυση του υπ’ αριθμόν ένα προβλήματος, δηλαδή των μη εξυπηρετούμενων δανείων», τονίζει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), Κωνσταντίνος Κόλλιας, σε σημερινή του ανακοίνωση.

«Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει άμεσα να απεγκλωβιστούν από το συγκεκριμένο βαρίδι, για να καθαρίσουν οι ισολογισμοί τους και να μπορέσουν να επιτελέσουν τη βασική τους λειτουργία, που δεν είναι άλλη από τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων», επεσήμανε ο κ. Κόλλιας.

Κωνσταντίνος Κόλλιας: Η επίλυση του ζητήματος θ’ αποκαταστήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εμπιστοσύνη τόσο των ελλήνων καταθετών όσο και των ξένων επενδυτών

«Επιπλέον» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, «η διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος θα αποκαταστήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εμπιστοσύνη τόσο των ελλήνων καταθετών όσο και των ξένων επενδυτών απέναντι στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα».

«Τέλος, θα διαλύσει την οποιαδήποτε σκιά, που ενδεχομένως να βλέπουν οι δανειστές της χώρας, αμφισβητώντας την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και ζητώντας επίσπευση των stress test», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κόλλιας.

«Αυτό θα οδηγήσει σε επιτάχυνση της επιστροφής καταθέσεων και σε επίσπευση της άρσης των capital control, που τόσα προβλήματα έχουν δημιουργήσει στην ελληνική οικονομία», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ