Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ζητούν οι οινοπαραγωγοί

Βαγγέλης Αργύρης: Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καταστρέφει τις δομές του κλάδου

Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ζητούν οι οινοπαραγωγοί

Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί έθεσε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου Βαγγέλης Αργύρης, στη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Βαγγέλης Αργύρης: Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καταστρέφει τις δομές του κλάδου

Τόσο ο κ. Αργύρης όσο και άλλα μέλη του ΔΣ της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου που συμμετείχαν στη συνάντηση, κάλεσαν την κυβέρνηση να προχωρήσει δίχως άλλη καθυστέρηση στην κατάργηση του φόρου καθώς, όπως τόνισαν, «αποδεδειγμένα πλέον καταστρέφει τις δομές του κλάδου, ευνοώντας τα παρασιτικά κυκλώματα».

Στρατηγικός σχεδιασμός για την αμπελουργία

Τα άλλα θέματα που τέθηκαν είναι η συμβολή της πολιτείας στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την αμπελουργία και η αξιοποίηση από τον κλάδο, μέρους των κτιριακών εγκαταστάσεων (παλαιό οινοποιείο) και των εκτάσεων των πρώην βασιλικών κτημάτων Τατοΐου, όπου θα δημιουργηθεί μια κιβωτός των ελληνικών ποικιλιών, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης Ακαδημίας Οίνου.

Η αντιπροσωπεία του κλάδου ζήτησε επίσης από τον κ. Αποστόλου να ενισχύσει με την παρουσία του τις επικείμενες (14 – 26 Ιουνίου) εκδηλώσεις προβολής του ελληνικού οίνου στην Αυστραλία και του επέδωσε σχετική πρόσκληση συμμετοχής.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ