ΟΠΑΠ: Έσοδα 1 δισ. ευρώ και 5.000 θέσεις εργασίας από τις παιγνιομηχανές VLT

ΟΠΑΠ: Έσοδα 1 δισ. ευρώ και 5.000 θέσεις εργασίας από τις παιγνιομηχανές VLT

Για τριπλό όφελος στα δημόσια έσοδα, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία από τον παράνομο τζόγο, έκανε λόγο η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όσον αφορά  στο νομοσχέδιο για τις παιγνιομηχανές VLT, καλώντας σε δημόσια διαβούλευση τους αρμόδιους φορείς (ΟΠΑΠ, ΕΕΕΠ, πράκτορες, ΚΕΘΕΑ).

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ενημερώθηκαν για το νομοσχέδιο κι έλαβαν την ειδική μελέτη της εταιρείας Deloitte.

Συγκεκριμένα τα οφέλη θα προκύψουν είναι:

 • Έσοδα της τάξης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ σε βάθος τετραετίας για το Ελληνικό Δημόσιο, όταν το έργο θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη
 • 5.000 νέες θέσεις απασχόλησης
 • Ανάσα στην ευρύτερη αγορά ακινήτων
 • Προστασία από την έκθεση στον παράνομο τζόγο

Όπως επεσήμανε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, το νόμιμο δίκτυο VLTs θα φέρει σημαντικά οφέλη στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

Μόνο από τον παράνομο τζόγο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το κράτος χάνει 300 με 500 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, τα οποία θα μπορούσε να συγκεντρώσει εάν ο παράνομος τζόγος αντιμετωπιζόταν και οι παίκτες “μεταφέρονταν” στη νόμιμη αγορά.

Καμίλ Ζίγκλερ: Το έργο στην πλήρη διάστασή του μπορεί να φέρει έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ, σε βάθος τεσσάρων ετών

«Με βάση τις υπάρχουσες παραμέτρους, όταν το έργο αναπτυχθεί στην πλήρη διάστασή του, τότε μπορεί να φέρει έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, σε βάθος τεσσάρων ετών. Το ποσό αυτό θα προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα συνεισφορά του ΟΠΑΠ προς την Ελληνική Δημοκρατία, που φτάνει περίπου τα 780 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο» σημείωσε.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κύριος Ζίγκλερ, το έργο δίνει ανάσα στην ευρύτερη αγορά ακινήτων, καθώς καταστήματα μισθώνονται και κατασκευάζονται σε όλη την Ελλάδα. «Το πιο απτό όφελος σχετίζεται με την απασχόληση. Με την πλήρη υλοποίηση του έργου, ο ΟΠΑΠ θα δημιουργήσει άμεσα τουλάχιστον 5.000 θέσεις εργασίας και θα στηρίξει έμμεσα πολλές επιπλέον. Μέχρι σήμερα, το έργο έχει ήδη δημιουργήσει πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίας» ανέφερε.

Για κάθε 100 ευρώ που εισπράττονται από το νόμιμο δίκτυο VLTs του ΟΠΑΠ, 52 ευρώ, άμεσα ή έμμεσα, πηγαίνουν στα κρατικά ταμεία

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ στη σημαντική συμβολή που θα έχει το νομοσχέδιο στην προστασία των παικτών και στον περιορισμό του παράνομου τζόγου. Είναι, μάλιστα, τέτοια η «άνθιση» του παράνομου τζόγου όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στους βουλευτές, τους τελευταίους τέσσερις μήνες ο ΟΠΑΠ έλαβε 468, είτε ανώνυμες ή επώνυμες, επιστολές, για την ύπαρξη παράνομων χώρων.

Σύμφωνα με τον κ. Ζίγκλερ, οι παίκτες, επίσης, είναι εκτεθειμένοι σε εγκληματικές δραστηριότητες, όπως απειλές, εκβιασμούς και απάτες. Βάσει της τελευταίας έκθεσης πεπραγμένων της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), την περίοδο 2005-2015, σημειώθηκαν περισσότερες από 18.000 παραβάσεις της νομοθεσίας και κατασχέθηκαν περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ