Στα 20 ευρώ το κόστος για την οριστική διαγραφή οχήματος

Taxisnet: Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου η ανάρτηση για τα τέλη κυκλοφορίας

Με κόστος 20 ευρώ θα μπορούν πλέον οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να πραγματοποιούν την οριστική διαγραφή οχήματος. Συγκεκριμένα, τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, εντός του σχεδίου για τα ανασφάλιστα οχήματα περιλαμβάνουν σχετικό μέτρο σύμφωνα με το οποίο περισσότερα από 300.000 παλιά οχήματα, με ημερομηνία κυκλοφορίας πριν από την 4η Μαρτίου του 2004, μπορούν να απαλλαχθούν οριστικά με μια δήλωση απαλλαγής.

Στη δήλωση, ο ιδιοκτήτης του προς οριστική διαγραφή οχήματος, με μια διαδικασία εξπρές θα δηλώνει ότι το όχημα δεν κυκλοφορεί πλέον πχ λόγω καταστροφής, αχρηστίας για πολύ καιρό, κλοπής κ.λπ..

Με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ θα τιμεωρείται η δήλωση ψευδών στοιχείων

Σύμφωνα με τα στοιχεία των συναρμόδιων υπουργείων, από τα 450.000 ανασφάλιστα οχήματα που έχουν μπει στο στόχαστρο, τα 300.000 μπορούν να σταματήσουν να αποτελούν βάρος για τον ιδιοκτήτη τους με αυτόν τον τρόπο.

Η διαδικασία για την οριστική διαγραφή

 • Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση.
 • Η δήλωση υποβάλλεται στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της περιφέρειας.
 • Μαζί με τη δήλωση, υποβάλλονται η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και οι πινακίδες του οχήματος (εφόσον βρίσκονται στην κατοχή του ενδιαφερόμενου).
 • Τέλη κυκλοφορίας που έχουν πληρωθεί για τα έτη μετά την ημερομηνία διάλυσης – αχρήστευσης του οχήματος δεν επιστρέφονται,
 • Με την αίτηση χορηγείται βεβαίωση διαγραφής

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ