Σήμερα η κηδεία του Παναγιώτη Νίκα

Σήμερα η κηδεία του Παναγιώτη Νίκα

Στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων στο 1ο νεκροταφείο Αθηνών θα τελεστεί σήμερα η εξόδιος ακολουθία του αείμνηστου Παναγιώτη Νίκα, του ιδρυτή της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας Νίκας. Η ταφή θα γίνει στη Σπάρτη. Ο Παναγιώτης Νίκας πέθανε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 85 ετών.

Όραμά του η δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών

Ήταν γεννημένος το 1932 στη Λακωνία και ίδρυσε την επιχείρησή του το 1966, με αφετηρία το όραμα ενός ανθρώπου για δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών.

Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας από την Λακωνία ήταν ο πρώτος που εκσυγχρόνισε την βιομηχανία αλλαντικών στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Τόσο η ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων (πλέον κάθε σπίτι στην Αθήνα διέθετε ηλεκτρικό ψυγείο) όσο και η ανάπτυξη των σούπερ μάρκετ τον οδήγησαν στο να αυξάνει συνεχώς την παραγωγή του και να ρίχνει στην αγορά νέα προϊόντα.

Το 1970 θα αποκτήσει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις θα ξεκινήσει την επίσημη δραστηριότητα του ως επικεφαλής της Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ. Δύο χρόνια αργότερα η Νίκας θα ήταν η πρώτη εταιρεία που θα παρήγαγε παριζάκι και η πρώτη που θα έβγαζε αλλαντικό σε τετράγωνο σχήμα για τοστ.

Ακολουθούν συνεχώς νέες καινοτομίες, η είσοδο της στο Χρηματιστήριο το 1991 (σ.σ. η πρώτη από τον κλάδο) και ένα πρότυπο και εμβληματικό εργοστάσιο στον Άγιο Στέφανο μέχρι το 2003 οπότε και αποφασίζει να πουλήσει την αλλαντοβιομηχανία στην Global Finance έναντι 60 εκατ. ευρώ. Μία κίνηση που όπως παραδέχθηκε στην συνέχεια ήταν λανθασμένη τόσο σε επίπεδο τιμήματος όσο και για τα διατροφικά σκάνδαλα που ακολούθησαν.

Ο ίδιος όμως δεν έχασε ποτέ την αγάπη του για την βιομηχανία και την παραγωγή παρόλο ότι είχε μπει στην όγδοη δεκαετία της ζωή του. Ασχολήθηκε ξανά με τα αλλαντικά μέσω της Λακωνικής Τροφίμων με την ελιά και το ελαιόλαδο μέσω της “Αλέα” ακόμη και με το εμφιαλωμένο νερό με το σήμα “Δίρφυς”. Επίσης μαζί με τον αειθαλή Παντελή Παντελιάδη (My Market, Metro, φέτα Ήπειρος) δημιουργούν την μονάδα βιολογικής κτηνοτροφίας Οικοφάρμα Πελλοπονήσου.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ σημειώνει:

«Η Διοίκηση της εταιρείας Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ καθώς και οι εργαζόμενοι της εταιρείας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιδρυτή της ιστορικής εταιρείας Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 03/09/2017, σε ηλικία 85 ετών.

Ο Παναγιώτης Νίκας γεννήθηκε στη Λακωνία το 1932 και με όραμα τη δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν στην καλή ποιότητα και στην υψηλή ασφάλεια, το 1966 ίδρυσε την εταιρεία Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ. Η εταιρεία για περισσότερα από 50 χρόνια, εξακολουθεί να δημιουργεί και να προσφέρει γευστικά, ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα.

Η εταιρεία εις μνήμην του ιδρυτή της εταιρείας, Παναγιώτη Νίκα θα προχωρήσει στη δωρεά του ποσού 3.000 Ευρώ για την ενίσχυση των σκοπών του “Χαμόγελου του Παιδιού”».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ