Δημιουργείται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας

Αντιδράσεις από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων μελών ΔΕΠ

Από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών

Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Πειραιά του Τεχνολογικού τμήματος, καθηγητής κος Λάζαρος Βρυζίδης, ύστερα από τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα ανακοίνωσε πως ιδρύεται το πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας αρχικά με τη συγχώνευση του ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα με το ΤΕΙ Αθήνας.

Ανέφερε επίσης ότι στο νέο πλαίσιο θα συσταθούν και δομές διετούς διάρκειας στις οποίες θa προσφέρεται τεχνική εκπαίδευση με πιστοποίηση και αναγνώριση στην Ελλάδα και διεθνώς.

Αντιδράσεις από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων μελών ΔΕΠ

Αντιδράσεις στην αναφορά από τον καθηγητή και στις σχετικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων μελών ΔΕΠ. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι εξαγγελίες δεν είχαν συζητηθεί σε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τον πρωθυπουργό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων μελών ΔΕΠ κάνει λόγο για κυβερνητικές παλινωδίες, προτάσεις και πυροτεχνήματα «που εκτοξεύονται στον αέρα για λαϊκή κατανάλωση και εντυπωσιασμό» και καλεί την κυβέρνηση «να παρουσιάσει μια κυβερνητική θέση για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μας η οποία να είναι συγκροτημένη, σταθερή, προϊόν ουσιαστικού και όχι προσχηματικού διαλόγου και απαλλαγμένη από ανερμάτιστες επικοινωνιακού τύπου εξαγγελίες».

Διαβάστε επίσης: Ισοδύναμα με Master τα πτυχία 5ετούς φοίτησης στα Ελληνικά ΑΕΙ

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ