Παπαδημητρίου: Κατανοώ τις αντιδράσεις για τις Κυριακές

«Όποιο αναπτυξιακό αποτέλεσμα προκύψει να μην επέλθει εις βάρος των εργαζομένων»

Παπαδημητρίου: Κατανοώ τις αντιδράσεις για τις Κυριακές

Στο φλέγον για τον εμπορικό κόσμο ζήτημα των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στην ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο της β’ αξιολόγησης.

Ο κ. Παπαδημητρίου έκανε λόγο για την καθιέρωση της ρύθμισης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζομένους ενώ τόνισε θα ενταθούν οι προσπάθειες για την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Δημήτρης Παπαδημητρίου: Κατανοώ τις αντιδράσεις για τις Κυριακές

«Κατανοώ τις αντιδράσεις τους για την προτεινόμενη ρύθμιση των Κυριακών και γνωρίζω καλά ότι όσες Κυριακές λειτουργούν οι εμπορικές επιχειρήσεις, παρατηρούνται σε ορισμένες αυξημένα κρούσματα παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα αυτά» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημητρίου.

«Όποιο αναπτυξιακό αποτέλεσμα προκύψει να μην επέλθει εις βάρος των εργαζομένων»

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η αύξηση των εργάσιμων Κυριακών αποτέλεσε βασικό σημείο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης» και δεσμεύθηκε πως οι προσπάθειες για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων θα ενταθούν ώστε «όποιο αναπτυξιακό αποτέλεσμα προκύψει από αυτό το μέτρο να μην επέλθει εις βάρος των εργαζομένων».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ