Δέσμευση της τροχαίας για τις παράνομες πιάτσες ταξί στην Αθήνα

Λυμπερόπουλος: Δικαίωση για τα ταξί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Η συγκοινωνιακή συμφόρηση που επικρατεί στο Σύνταγμα καθώς και στη διασταύρωση Ερμού και Αθηνάς από τις παράνομες πιάτσες ταξί και το παράνομο παρκάρισμα οχημάτων, ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης της χθεσινής συνάντησης του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας (ΕΣΑ) Σταύρου Καφούνη και μελών του διοικητικού συμβουλίου, με τον αστυνομικό διευθυντή, Γεώργιο Διαμαντόπουλο και τους επιτελείς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών.

Στα θέματα που δόθηκε προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν τα εξής:

 • Οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης δίκυκλων.
 • Το καθεστώς τροφοδοσίας καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο.
 • Η αποτελεσματική αστυνόμευση των κόμβων στο κέντρο της Αθήνας.
 • Νόμιμη και λειτουργική οριοθέτηση κοινών χώρων στάθμευσης ταξί (πιάτσες) και η λειτουργία παράνομης πιάτσας ταξί στο Σύνταγμα, στον κόμβο Αθηνάς και Ερμού και στο Κολωνάκι.

Άμεση προτεραιότητα η ομαλοποίηση της λειτουργίας του κόμβου Ερμού και Αθηνάς

Ο κ.  Γιώργος Διαμαντόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στην ομαλοποίηση της λειτουργίας του κόμβου Ερμού και Αθηνάς και στο Σύνταγμα.

Τέλος, ο κ. Σταύρος Καφούνης αναγνώρισε την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού της Τροχαίας Αθηνών, ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση και την ειλικρινή πρόθεση επίλυσης των προβλημάτων και συμφώνησε να ενημερώσει το δήμαρχο Αθηναίων και άλλους επαγγελματικούς φορείς της πόλης, για την επιδίωξη αποτελεσματικής συνεργασίας και τη συνένωση δυνάμεων, προς το κοινό όφελος.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ