Νεκρός στις φυλακές ο Παύλος Ψωμιάδης

Εξέτειε ποινή κάθειρξης 22 ετών για την υπόθεση «ΑΣΠΙΣ»

Νεκρός στις φυλακές ο Παύλος Ψωμιάδης

Ο επιχειρηματίας, πρώην μεγαλομέτοχος του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια, Παύλος Ψωμιάδης, απεβίωσε σήμερα το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, σε ηλικία 78 ετών από ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το χώρο των φυλακών.

Είχε καταδικαστεί για την υπόθεση «Ασπίς» σε κάθειρξη 22 ετών, ενώ είχε κατηγορηθεί για εξαπάτηση 37.000 Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι είχαν καταβάλει συνολικά 248,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Ήταν κρατούμενος από τον Δεκέμβριο του 2010.

Παιδί φτωχής οικογένειας από τον Πόντο

Η οικογένειά του, μετανάστες από τον Πόντο, έμενε στα Ταμπούρια και ο ίδιος σε ηλικία 14 ετών, ξεκίνησε να δουλεύει κλητήρας σε γνωστό πολυκατάστημα για να βοηθήσει την οικογένειά του και συγχρόνως παρακολουθούσε μαθήματα σε νυχτερινό Γυμνάσιο.

Ο νεαρός Παύλος Ψωμιάδης ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό. Στην αρχή με τη σφαιροβολία και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία, αφού αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ελλάδος στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Στη συνέχεια, ο Παύλος Ψωμιάδης ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες και συγκεκριμένα με το Σοτοκάν Καράτε, πολεμική τέχνη στην οποία κατείχε μαύρη ζώνη.

Η εργατικότητα του Παύλου Ψωμιάδη υπήρξε παροιμιώδης. Το πρωί δούλευε, το απόγευμα προπονούνταν στον αθλητισμό, ενώ φοιτούσε και σε νυχτερινό σχολείο. Χάρη στις προσπάθειες του, κατάφερε να εισαχθεί στην Πάντειο, ενώ άρχισε να δουλεύει σε εταιρεία αντιπροσωπειών.

Το 1987 εξαγόρασε την Ασπίς Πρόνοια

Το 1967 έγινε ασφαλιστής στην Αmerican Life. To 1969 μετακινήθηκε στην Ιnteramerican και το 1977 στην Ασπίς Πρόνοια. Εκεί ο ιδιοκτήτης της Ασπίς Πρόνοια, διέγνωσε τις ικανότητές του και την εργατικότητά του. Το 1987 ο Π. Ψωμιάδης εξαγοράζει την Ασπίς Πρόνοια. Τη δεκαετία του 1990 επιδίδεται σε ένα μπαράζ εξαγορών και γιγαντώνει τον όμιλο της Ασπίς Πρόνοια. Η κατάληξη ήταν να κατηγορηθεί για εξαπάτηση 37.000 ελλήνων πολιτών, οι οποίοι είχαν καταβάλει συνολικά 248,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια και το Δεκέμβρη του 2010 να καταλήξει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια του θανάτου του.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ