Πετρόπουλος: Καμία αλλαγή για τους επαγγελματίες έως τις 17 χιλ ευρώ

«Ισορροπημένα μέτρα και αντίμετρα στη συμφωνία με τους εταίρους-δανειστές»

Πετρόπουλος: Συζητάμε με τους θεσμούς τη βελτίωση στις συντάξεις χηρείας

«Η σχέση μέτρων και αντίμετρων είναι δημοσιονομικά ουδέτερη… Μέτρα και αντίμετρα είναι ισορροπημένα» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, σε μια τραγική προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναφορικά με τη λαίλαπα των μέτρων που έρχονται με το 4ο μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, o κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι δεν αυξήθηκαν τα μέτρα και πως ο υπολογισμός τους σε 5 δισ. είναι απλά «θέμα ανάγνωσης», καθώς «πρόκειται για το μικτό ποσό ενώ το καθαρό είναι 3,6 δισ.». Αυτό, βέβαια, κύριε υπουργέ, θα ήταν καλύτερο να το κρίνουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, που για μια ακόμη φορά καλούνται να πληρώνουν το «μάρμαρο» έως το 2021, εξαιτίας της ιστορικής ανικανότητας των ελληνικών κυβερνήσεων.

Τάσος Πετρόπουλος: Μετά το 2018 το μέτρο για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών

Σε ό,τι αφορά την απόφαση για συνυπολογισμό των ασφαλίστρων των ελευθέρων επαγγελματιών στις εισφορές είπε ότι δεν επηρεάζει, «ούτε προκύπτει σοβαρό πρόβλημα για εισοδήματα έως 17.000 ευρώ, σε σύγκριση με τις εισφορές που κατέβαλαν στο παρελθόν». Διευκρίνισε πως το μέτρο θα ισχύσει μετά το 2018, καθώς θα υπάρξει και μια έκπτωση 15%, ενώ υποσχέθηκε ότι για υψηλά εισοδήματα θα υπάρξουν παρεμβάσεις στην κλιμάκωση.

Βελτίωση της εισπραξιμότητας σε σχέση με το παρελθόν

Τόνισε ότι, με το νέο σύστημα, η εισπραξιμότητα έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, εκτίμησε πως τον Μάρτιο η χαμηλή απόδοση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν στάλθηκαν ειδοποιητήρια, όπως είχαν συνηθίσει οι ασφαλισμένοι.

Εκτίμησε ότι το νέο σύστημα θα αποδώσει καρπούς και σε επίπεδο εισπραξιμότητας και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Έως τον Οκτώβριο θα έχει λυθεί το θέμα της απονομής συντάξεων

Επισήμανε ότι έως τον Οκτώβριο θα έχει λυθεί και το θέμα με την απονομή των συντάξεων που καθυστερούσαν. «Από 160.000 που εκκρεμούσαν έχουν πέσει κάτω από 90.000 σήμερα και έως τον Οκτώβριο δεν θα υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Τα 10 δισ. φτάνει η προσαρμογή ΣΥΡΙΖΑ στο ασφαλιστικό

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ