Δικαιωμένη για την επένδυση στην Ελλάδα η Philip Morris

Δικαιωμένη για την επένδυση στην Ελλάδα η Philip Morris

Δικαιωμένη αισθάνεται η αμερικανική καπνοβιομηχανία Philip Morris International για την απόφαση να επενδύσει 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές της, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της εταιρείας Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

Πριν την επίτευξη της συμφωνίας η επένδυση της Philip Morris στην Ελλάδα

Η Philip Morris ανακοίνωσε την επένδυση τον Μάρτιο, πριν δηλαδή επιτευχθεί η συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. «Το παράδειγμά μας θα ακολουθηθεί από πολλούς άλλους», είπε ο κ. Χαρπαντίδης, ο οποίος βρίσκεται από τον Αύγουστο του 2015 στο τιμόνι της Παπαστράτος. Η επένδυση της εταιρείας, που φτιάχνει τα τσιγάρα Marlboro και Chesterfield, είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Ελλάδα μετά την κρίση το 2009 και δίνει μία ώθηση που έχει μεγάλη ανάγκη η χώρα, που έχει δει το ΑΕΠ της να μειώνεται περισσότερο από 25%, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Μονάδα παραγωγής με τεχνολογία αιχμής το εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο

Η επένδυση της Philip Morris θα μετατρέψει το εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, από ένα κλασικό εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων, σε μια μονάδα τεχνολογίας αιχμής που θα κατασκευάζει IQOS. Πρόκειται για ηλεκτρονικές συσκευές καπνού, τις οποίες η Philip Morris θεωρεί το μέλλον των καπνικών προϊόντων. Το σχέδιο είναι να καταστεί η Ελλάδα ένας από τους παραγωγικούς κόμβους της Philip Morris απ’ όπου θα εξάγει τα προϊόντα σε 30 χώρες.

“Η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει αποκλειστικά από την περικοπή κόστους αλλά μέσα από τον προσδιορισμό των συγκριτικών πλεονεκτημάτων σου, όπως είναι τα IQOS,” υπογράμμισε ο κ. Χαρπαντίδης, συμπληρώνοντας ότι έχουν ήδη προσληφθεί 250 υπάλληλοι για το καινούριο εργοστάσιο ενώ όταν η επένδυση ολοκληρωθεί, στον εν λόγω αριθμό θα προστεθούν ακόμα 450 εργαζόμενοι.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ