Βραβείο καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος για το Πλαίσιο

Βραβείο καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος για το Πλαίσιο

Εν μέσω κρίσης, υπάρχουν ακόμη εταιρείες στην Ελλάδα με ιδανικό περιβάλλον εργασίας. Μία από αυτές, ήταν και το Πλαίσιο, το οποίο κατάφερε να διακριθεί και να βραβευτεί ως ένας από τους κορυφαίους εργοδότες με το καλύτερο περιβάλλον εργασίας στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, στο πλαίσιο των βραβείων «Best Workplaces» του διεθνή θεσμού Great Place to Work®Hellas, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 500 προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι εκπρόσωποι πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών φορέων.

Στην κατηγορία «μεγάλων» επιχειρήσεων που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους, το Πλαίσιο κατάφερε να βρεθεί στο top 10 των εργοδοτών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Κώστας Γεράρδος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και η κ. Παρασκευή Τσιότσια, διευθύντρια του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Ο τρόπος αξιολόγησης των εταιρειών

Ο θεσμός Great Place to Work®Hellas διαθέτει αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης, καθώς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι απαντούν σε ανώνυμα ερωτηματολόγια τα οποία αποστέλλονται απευθείας στον οργανισμό. Στις εν λόγω απαντήσεις στηρίζονται μάλιστα τα 2/3 της βαθμολογίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα εργασιακού περιβάλλοντος, η οποία διεξάγεται σε περισσότερες από 50 χώρες για πάνω από 30 χρόνια. Στην Ελλάδα πραγματοποιείται για 15η συνεχή χρονιά με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece.
Η ανάπτυξη του Πλαισίου έρχεται μέσα από την εξέλιξη των ανθρώπων του

Το Πλαίσιο είναι η οικογενειακή επιχείρηση των 1.220 ατόμων. Η ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε από τα 12τ.μ. της Στουρνάρη, ισχυροποίησε την παρουσία της σε 23 σημεία της χώρας και γιγαντώθηκε στα 22.500 τ.μ. στην Μαγούλα Αττικής

Σήμερα αποτελεί μία από τις πιο γνωστές εταιρείες τεχνολογίας, η οποία «τρέχει» το latest update για τον πελάτη της, αλλά φροντίζει στον πυρήνα του επεξεργαστή να παραμένουν οι άνθρωποί της! Έτσι, άλλωστε καταφέρνει να λειτουργεί με επιτυχία εδώ και τόσα χρόνια.

Πέρα από τα 23 φυσικά καταστήματα που μετρά, έχει ένα βραβευμένο e-shop -το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα- με περισσότερους από 100.000 μοναδικούς επισκέπτες ημερησίως, είναι το Νο1 brand στα social media, διαθέτει το πιο εξελιγμένο B2B τμήμα με περισσότερες από 160.000 εταιρείες-πελάτες το χρόνο, αλλά και τμήμα Direct Sales που εξυπηρετεί παραπάνω από 14.000 κλήσεις την ημέρα! Στο επίκεντρο της εταιρείας παραμένουν πάντα οι εργαζόμενοι.

Όσα βραβεία και διεθνείς διακρίσεις και αν κερδίσει μια εταιρεία, είναι μεγάλη κατάκτηση και ικανοποίηση, η παραδοχή και ανάδειξη από τους ίδιους τους εργαζομένους της.

Οι άξονες φιλοσοφίας της εταιρείας που διέπουν και την εργασιακή κουλτούρα γύρω από τους ανθρώπους της, αλλά την διαφοροποιούν και από την αγορά είναι οι εξής:

1.Being well

Ενδεικτικά, οι εργαζόμενοι ακόμα και στο entry level είναι μισθολογικά άνω του βασικού και συμμετέχουν σε πακέτα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ δινεται μεγάλη σημασία στην σωματική ευεξία αφου υπάρχει γυμναστήριο στα κεντρικά γραφεια της εταιρείας.

2.Development

Oι άνθρωποι εκπαιδεύονται και εξελίσσονται μέσα από την εταιρεία, ενώ ανα εργαζόμενο αναλογούν περισσότερες από 36 ώρες ετησίως.

3. Recognition

Η αναγνώριση της προσπάθειας και η επιβράβευση των αποτελεσμάτων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της εταιρείας.

4. Having Fun

Διοργανώσεις teambuilding events, γιορτές και εξορμήσεις είναι σταθερά στο πρόγραμμα ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης.

5. Giving back

Εκτός από τα στάνταρ benefit όπως δώρα γάμων, βαφτίσεων, & δωροεπιταγες σχολικών, η σημαντικότερη πρωτοβουλία είναι η συνεισφορά στο κοινωνικό περιβάλλον, μέσα από τις οργανωμένες εθελοντικές δράσεις της εταιρικής ομάδας πλάι σου.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ