Πες μου πώς να βάλω POS!

νέο φορολογικό

Είμαι κι εγώ ένας από τους πάνω από 400.000 επιχειρηματίες, από 85 διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους που υποχρεούμαι μέχρι αύριο να εγκαταστήσω POS στην επιχείρησή μου.

Μπαμπούλας το πρόστιμο των 1500 ευρώ

Όπως προβλέπει ο νόμος, σε περίπτωση που εντοπιστώ να μην έχω εγκαταστήσει POS θα  μου επιβληθεί πρόστιμο 1500 ευρώ. Βέβαια, το πρόστιμο μειώνεται στο μισό αν το εξοφλήσω μέσα σε 30 ημέρες και προσκομίσω το τιμολόγιο για την αγορά POS. Αλλά ακόμα και το 750ρι δεν το λες και λίγο τη σήμερον ημέρα!

Στην τράπεζα μου είπανε ότι είναι πολύ φτηνοί κι ότι σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι χρεώσεις που θα με χρέωνουν για να δέχομαι συναλλαγές με POS θα είναι πολύ χαμηλότερες. Μου είπαν επίσης ότι με μόλις περίπου 500 ευρώ θα μπορέσουν να μου δώσουν ένα POS. Αυτά τα 500 ευρώ όμως, μαζί με την προμήθεια της τράπεζας για τις όποιες συναλλαγές, μόνο ευκαταφρόνητο ποσό για την επιχείρησή μου δεν είναι.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές κι αντίο ευρουλάκι

Εξάλλου, έχω, όπως και η πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, και ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οπότε, στο λογαριασμό μου δε θα μένει ούτε σεντς του ευρώ, πάνω από το ακατάσχετο όριο των 1000 ευρώ. Και πείτε μου εσείς, παρακαλώ, τι να πρωτοπληρώσω μ΄αυτά τα χίλια ευρώ.

Όλοι επιμένουν ότι το να δέχομαι πληρωμή με POS είναι πλέον απαραίτητο εργαλείο για την εξυπηρέτηση της πελατείας μου, και στο κάτω-κάτω ο Έλληνας σιγά-σιγά μαθαίνει να κάνει τις αγορές του με την κάρτα, παρά με μετρητά, λόγω και των capital control. Και είναι αλήθεια πως κι εγώ έχω χάσει πελάτες που δεν αγόρασαν από το κατάστημά μου, επειδή δεν είχα μηχάνημα για κάρτα.

Επιπλέον έξοδα για το μαγαζί μου

Όμως για μένα, δεδομένης και της οικονομικής μου κατάστασης, η εγκατάσταση POS απλά θα βαρύνει την ήδη καταχρεωμένη επιχείρησή μου και με επιπλέον έξοδα. Κι όσα λιγοστά χρήματα θα μπαίνουν από τις πωλήσεις μέσω POS στο λογαριασμό μου, αμέσως θα τα τραβάει το δημόσιο για τα ληξιπρόθεσμα χρέη μου.

Πραγματικά, είμαι σε αδιέξοδο. Δεν ξέρω τι να κάνω; Από τη μια πλευρά είναι το πρόστιμο. Από την άλλη, κι αυτοί οι λίγοι πελάτες μου σιγά-σιγά θα εξαφανιστούν, όταν θα βλέπουν ότι δεν έχω POS. Από την άλλη πλευρά με πνίγουν τα χρέη. Δεν είμαι φοροφυγάς ούτε μπαταχτσής. Ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας, χτυπημένος από την κρίση είμαι, όπως όλοι. Διαρκώς ψάχνω φόρμουλες για να γλυτώσω το μαγαζί μου που είναι έτοιμο να κλείσει και κυνηγάω τον πελάτη με το τουφέκι μπας και βγει κανά ευρώ. Δυστυχώς, είμαι σε απόγνωση. Η όλη κατάσταση με σπρώχνει στη φοροδιαφυγή. Πρέπει και θέλω να βάλω POS, αλλά πώς;

 

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ