Εντός 3 εβδομάδων η γνωμοδότηση για τις αποζημιώσεις στα ροδάκινα

Εντός 3 εβδομάδων η γνωμοδότηση για τις αποζημιώσεις στα ροδάκινα

Εντός διαστήματος 3 εβδομάδων θα έχει ολοκληρώσει, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τις γνωμοδοτήσεις της η Επιστημονική Επιτροπή, που σύστησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τη διερεύνηση των επιπτώσεων των εκτεταμένων βροχοπτώσεων του Ιουλίου στην παραγωγή επιτραπέζιων ροδάκινων, σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας και να αποφανθεί για τα ακριβή αίτια της καρπόπτωσης.

Βαγγέλης Αποστόλου: Η Επιτροπή σε τρεις εβδομάδες θα μας έχει τεκμηριώσει την άποψή της

«Με τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση θα προχωρήσουμε. Η Επιτροπή σε τρεις εβδομάδες θα μας έχει τεκμηριώσει την άποψή της και από εκεί και πέρα, η οποιαδήποτε άποψή της θα πάει στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ και εκεί θα αποφασίσουν για κάτι το οποίο είναι δύσκολο αυτή την ώρα να έχουν ως απόφαση» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

«Θα κάνουμε και όλες τις υπόλοιπες εργασίες που έχουμε συμφωνήσει για να υπερασπίσουμε το εισόδημα των παραγωγών»

«Αν ο ασφαλιστικός κίνδυνος καλύπτεται, θα παρέμβει ο ΕΛΓΑ και θα δοθούν οι απαραίτητες αποζημιώσεις, ενώ παράλληλα θα κάνουμε και όλες τις υπόλοιπες εργασίες που έχουμε συμφωνήσει για να υπερασπίσουμε το εισόδημα των παραγωγών» τόνισε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τις παρεμβάσεις του υπουργείου στον χώρο της κτηνοτροφίας:

ο κ. Αποστόλου παρατήρησε ότι «υπήρξε μία μείωση των τιμών στην αγορά γάλακτος από τους κτηνοτρόφους, η οποία δεν δικαιολογούταν με τίποτε, γιατί η μείωση δεν αφορούσε το σύνολο, αφορούσε μερικές περιπτώσεις και κυρίως σε βάρος των μεμονωμένων παραγωγών κτηνοτρόφων, ενώ όπου υπήρξε οργανωμένη παρουσία μέσω συνεταιρισμών, μέσω ομάδων παραγωγών, οι τιμές όχι απλά κρατήθηκαν αλλά και αυξήθηκαν». Σημείωσε δε ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την υποχρεωτική αναγραφή στις συσκευασίες της χώρας προέλευσης του γάλακτος και του κρέατος «ούτως ώστε ο Έλληνας καταναλωτής να ξέρει τι αγοράζει και κυρίως για να υπερασπιστούμε τους Έλληνες παραγωγούς».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ