Επένδυση 900 εκατ. ευρώ για Ibiza και Arona από τη Seat

Αποτελεί μέρος συνολικής επένδυσης 3,3 δισ. ευρώ από την ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία

Επένδυση 900 εκατ. ευρώ από τη Seat

Στην επένδυση 900 εκατ. ευρώ προχωράει η Seat για τα νέα μοντέλα Ibiza και Arona. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Luca de Meo, προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις εγκαταστάσεις της Seat από τον πρόεδρο της Καταλονίας, Carles Puigdemont.

Επένδυση 900 εκατ. ευρώ για Ibiza και Arona

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Seat τόνισε πως η επένδυση πραγματοποιήθηκε για την παραγωγή των δύο νέων μοντέλων, καθώς και για την προσαρμογή του εργοστασίου στις παραγωγικές τους ανάγκες. Να σημειώσουμε πως το ποσό των 900 εκατ. είναι μέρος συνολικής επένδυσης 3,3 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο του 2015, για τη περίοδο 2015-2019.

Επένδυση 900 εκατ. ευρώ από τη Seat

Σύμφωνα με τον Luca de Meo, «η επένδυση αυτή αποδεικνύει τη δέσμευση μας για συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και επιβεβαιώνει την ηγετική μας θέση ως τον μεγαλύτερο βιομηχανικό επενδυτή στο R&D. Επενδύουμε πρωτοφανή ποσά στο λανσάρισμα των νέων μοντέλων. Η Seat κατέχει σημαντικό ρόλο στο τομέα των επενδύσεων, της τεχνολογίας, της βιομηχανίας και της απασχόλησης καθώς και στη δημιουργία πλούτου και ευημερίας».

Το νέο Ibiza

Εξελιγμένο εξ’ ολοκλήρου στη Βαρκελώνη, το νέο Ibiza κατασκευάζεται στη γραμμή παραγωγής 1 στο Μαρτορέλ, το εργοστάσιο που παράγει τα περισσότερα οχήματα στην Ισπανία. Χτισμένο πάνω στη νέα πλατφόρμα MQB A0, το νέο Ibiza έχει ως στόχο να σηματοδοτήσει ένα φιλόδοξο σημείο καμπής όσον αφορά την ασφάλεια, τη σχεδίαση, την απόδοση και την άνεση.

Επένδυση 900 εκατ. ευρώ από τη Seat

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, η ίδια γραμμή παραγωγής θα φιλοξενήσει και το Arona, το νέο compact crossover της μάρκας. Επιπλέον στο εργοστάσιο στο Martorell κατασκευάζεται το Leon καθώς και το Audi Q3.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ