ΣΕΒ: Επανεξέταση των ειδικών φόρων για τηλεφωνία και τηλεόραση

«Μια συνολική ψηφιακή στρατηγική θα ενισχύσει την ανάπτυξη της οικονομίας»

ΣΕΒ: Σε τροχιά ανάκαμψης η ελληνική οικονομία

Την επανεξέταση των ειδικών φόρων που βαρύνουν τον πολίτη αναφορικά με τη χρήση υπηρεσιών σταθερής, κινητής και τηλεόρασης, καθώς δρουν σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση με τους στόχους της ψηφιακής στρατηγικής και αναιρούν τα πολλαπλασιαστικά της οφέλη ζητά ο ΣΕΒ σε έκθεση για την ψηφιακή στρατηγική που επαναλαμβάνει τα συμπεράσματα συνεδρίου που διοργάνωσε πρόσφατα ο Σύνδεσμος.

ΣΕΒ: Μια συνολική ψηφιακή στρατηγική θα ενισχύσει την ανάπτυξη της οικονομίας

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη του ΣΕΒ,  η καθιέρωση μιας «συνολικής» ψηφιακής στρατηγικής θα ωθήσει τη χώρα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Θα ενισχύσει την ψηφιακή ωριμότητα της χώρας καθώς και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, εν γένει.

Αυτή η στρατηγική εξειδικεύεται με το Στρατηγικό Σχέδιο 4 Αξόνων και στοχεύει μεταξύ άλλων στην αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό του Κράτους με τα εργαλεία ψηφιακής διακυβέρνησης. Στη δημιουργία Εθνικών Κλαδικών Δράσεων σε τομείς ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, καθώς και στη δημιουργία ενός Ελληνικού Ψηφιακού Κόμβου με διεθνή παρουσία.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου αποτιμάται από την μελέτη ότι θα οδηγήσει σε επιπλέον άνοδο του ΑΕΠ έως και 7,6 δισ.Euro (+4%) τα επόμενα 4 χρόνια, καθώς και στη δημιουργία 50.000 νέων εργασίας, ενώ απαιτεί, δε, 1,9 δισ. Euro επιπρόσθετες επενδύσεις στις ψηφιακές τεχνολογίες.

Διαβάστε επίσης: ΣΕΒ: Εξήντα δράσεις για 50.000 νέες θέσεις εργασίας

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ