Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ΕΣΠΑ «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ»

ΕΣΠΑ

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 η υποβολή αιτήσεων για τη χρηματοδότηση ερευνητικών έργων στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ».

Στόχος του προγράμματος «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ»

Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» προωθεί τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Συνεργασία υπουργείου Οικονομίας-υπουργείου Παιδείας

Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές δράσεις του νέου ΕΣΠΑ, προϊόν της στενής συνεργασίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ. Σκοπός των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης και Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι να γίνει κοινό κτήμα στην ελληνική πραγματικότητα η σύνδεση ανάμεσα σε έρευνα, καινοτομία και επιχειρηματικότητα. Απώτερος στόχος, η ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων με την ταυτόχρονη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Δικαίωμα συμμετοχής

Αιτήσεις χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες επιχειρήσεις, ομάδες επιχειρήσεων, ή και συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.

Κατηγορίες σχεδίων ΕΣΠΑ

Τα σχέδια που κατατίθενται θα πρέπει να προωθούν την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και να εντάσσονται στις κατηγορίες:

α) Έρευνα και ανάπτυξη από μικρομεσαίες επιχειρήσεις,

β) Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς,

γ) Αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Ολοκλήρωση σε 3 κύκλους

Η δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» έχει προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε 3 κύκλους. Η δράση θα υλοποιηθεί από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων ΕΤΑΚ/Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Προθεσμία υποβολής

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο πληροφοριακό σύστημα κρατικών ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται για τον Α’ Κύκλο η Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 και ώρα 15.00 με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 και ώρα 16:00.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ