Σόιμπλε: Δύσκολος συνομιλητής το ΔΝΤ στο Eurogroup

Αισιόδοξος ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών για συμφωνία στο Eurogroup της 15 Ιουνίου

FAZ: Ο Σόιμπλε δεν είναι και τόσο σκληρό καρύδι

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμά ότι παρά την αποτυχία των χτεσινών συνομιλιών για το θέμα τους ελληνικού χρέους το ΔΝΤ θα παραμείνει στο  ελληνικό πρόγραμμα.

Σόιμπλε: Σχετικά δύσκολος συνομιλητής το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ αποδείχτηκε κατά τις διαπραγματεύσεις των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup τη Δευτέρα «σχετικά δύσκολος (συνομιλητής)», είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, μετά των τέλος των εργασιών του Ecofin. «Ορισμένοι από τους συναδέλφους είπαν μάλιστα στο τέλος: Δεν είμαστε δα και μέτοχοι του ΔΝΤ», είπε, προσθέτοντας όμως πως «δεν ήμουν εγώ αυτός».

Ο κ. Σόιμπλε επέμεινε στην άποψή του ότι η παραμονή του ΔΝΤ είναι αναγκαία. Διαφορετικά , όπως και στην περίπτωση μιας απόφασης για μεσοπρόθεσμες ελαφρύνσεις, θα πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα, για το οποίο δεν έχει την εντολή από το γερμανικό Κοινοβούλιο, είπε.

Αισιοδοξία Σόιμπλε για συμφωνία στις 15 Ιουνίου

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επέκρινε το ΔΝΤ ότι είχε κάνει στο παρελθόν πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και γι΄ αυτό είναι διστακτικό στο θέμα της συμμετοχής του στο πρόγραμμα. Εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση στο επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, όπως μετέδωσε το γερμανικό Reuters.

Διαβάστε επίσης: Τόμσεν: «Χρειάζεται ένα αξιόπιστο πακέτο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους»

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ