«Σταματήστε να καταστρέφετε την Ελλάδα»

Σταμάτημα της λιτότητας και ουσιαστική ελάφρυνση χρέους ζητούν 44 ευρωβουλευτές

eyrwboyleytes

Σταμάτημα της λιτότητας, ουσιαστική ελάφρυνση χρέους και γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ζητούν με κοινή δήλωσή τους 44 ευρωβουλευτές. Στην κοινή δήλωση συμμετείχαν τρεις πολιτικές ομάδες (Ευρωομάδα της Αριστεράς, Σοσιαλιστές, Πράσινοι). Μέλη της «Προοδευτικής Συμμαχίας» (Progressive Caucus) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εν όψει και του Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Οι καθυστερήσεις απειλούν Ελλάδα και ευρωζώνη

Στη δήλωσή τους οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι, «οι επιζήμιες καθυστερήσεις εξ αιτίας των διαφορών μεταξύ των δανειστών, απειλούν πολιτικά και οικονομικά και την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την παρατεταμένη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης. Βάζουν στο στόχαστρο τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Απαιτήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τα αποτελέσματα των θυσιών του ελληνικού λαού, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Οι ευρωβουλευτές σημειώνουν ότι οι δανειστές ζητούν από την Ελλάδα να «αποκλίνει από τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες», ενώ την ίδια ώρα την κατηγορούν ότι δεν τους ακολουθεί.

Αυθαίρετες αποκλίσεις από τα κοινωνικά δικαιώματα

«Η εικόνα μιας Ευρώπης που επιβάλλει σε ένα κράτος- μέλος αυθαίρετες παρεκκλίσεις από τα κοινωνικά δικαιώματα μπορεί μόνο να ενισχύσει την απογοήτευση των πολιτών απέναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη δημοκρατία, ενισχύοντας περαιτέρω στη διάλυση της Ένωσης, σε μια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζει τεράστιες προκλήσεις εντός και εκτός των συνόρων της», αναφέρουν οι 44 ευρωβουλευτές.

Τέλος στη λιτότητα

«Χρειάζεται επιτέλους να ξεφορτωθούμε τις πολιτικές λιτότητας. Χρειάζεται να βρούμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε μια ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους. Ελάφρυνση που θα ανοίξει τον δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα και στην συμμετοχική ανάπτυξη.

Τα απτά αποτελέσματα από τις θυσίες του ελληνικού λαού βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω των καταστροφικών καθυστερήσεων. Αιτία οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των πιστωτών και οι νέες απαιτήσεις που απειλούν το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη».

Αλληλεγγύη και όχι περιφρόνηση

«Απαιτεί θάρρος να πούμε ότι όλοι θα επωφεληθούμε μακροπρόθεσμα ενισχύοντας ο ένας τον άλλον, αντί να χάνουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας. Να δείξουμε αλληλεγγύη αντί για περιφρόνηση. Αυτό το θάρρος είναι απαραίτητο, αν θέλουμε να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον.

Αντί να χάνουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας, πρέπει να ενισχύσουμε ο ένας τον άλλον. Να δείξουμε αλληλεγγύη και όχι περιφρόνηση».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ