Το καλύτερο επιχειρηματικό ξεκίνημα του 2017

Αναδείχτηκαν οι 8 νικητές του βραβείου Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς 2017

Το καλύτερο επιχειρηματικό ξεκίνημα του 2017

Τις 8 εταιρείες που διακρίθηκαν και έλαβαν συνολικά το ποσό των 100.000 ευρώ ανακοίνωσε ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation, στο πλαίσιο της τελετής απονομής για το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017».

Ανάμεσα σε 89 εταιρείες που έθεσαν συνολικά υποψηφιότητα στη φετινή διοργάνωση, μεγάλος νικητής για το 2017 ανακηρύχθηκε η εταιρεία MELIRA Greek Honey η οποία, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της οικογενειακής παράδοσης, δημιουργεί εκλεκτά μονοποικιλιακά μέλια, αλλά και μια σειρά άλλων προϊόντων με βάση το αγνό ελληνικό μέλι.

Η MELIRA εξειδικεύεται στην ξεχωριστή πρόσμιξη των μονοποικιλιακών μελιών και των προϊόντων της μέλισσας όπως η γύρη, η προπόλη και ο βασιλικός πολτός, αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία τους, ανάλογα με την φυτική τους προέλευση, αλλά και τα μοναδικά ελληνικά, αγνά χαρακτηριστικά τους.

Εκτός από τη MELIRA Greek Honey που έλαβε το ποσό των 30.000 ευρώ, επτά ακόμα εταιρείες ανακηρύχθηκαν νικήτριες, λαμβάνοντας το ποσό των 10.000 ευρώ έκαστη. Πρόκειται για τις:

– Agro Know, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της έρευνας και ανάπτυξης πληροφοριών σε οικολογικά και γεωργικά θέματα.

– Athens Insiders, εταιρεία με εξειδικευμένες υπηρεσίες τουρισμού.

– Chimera, εταιρεία παραγωγής προϊόντων με βάση το ελληνικό κρασί.

– Choureal, ζαχαροπλαστείο το οποίο ειδικεύεται στο προφιτερόλ.

– Elixir, κέντρο υγείας και ομορφιάς.

– Relevance, εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες ψηφιακής διαφήμισης

– Sea You Soon, εταιρεία με πετσέτες θαλάσσης.

Στέλιος Χατζηιωάννου: H συμμετοχή νέων επιχειρηματιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Κατά τη διάρκεια της φετινής τελετής απονομής, ο Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε: «Σε μια χρονιά σταθμό για τη διοργάνωση του θεσμού που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια, η συμμετοχή νέων επιχειρηματιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Είναι παράλληλα εντυπωσιακό και ελπιδοφόρο ότι τόσοι νέοι άνθρωποι, κόντρα στην Ελλάδα της κρίσης, επιλέγουν να τολμήσουν, να επενδύσουν στα όνειρά τους και τελικά να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας τους.

Η δημιουργικότητα, η προσπάθεια, η καινοτομία και η αφοσίωση στο στόχο τους, σε συνδυασμό με το υγιές επιχειρηματικό μοντέλο που παρουσίασαν, βοήθησε τις εταιρείες που έφθασαν στο τελικό στάδιο της διοργάνωσης, να διακριθούν. Όσο υπάρχουν νέοι με ουσιαστικό όραμα, αποφασιστικότητα και διάθεση για δουλειά και ρίσκο, όπως οι συμμετέχοντες στο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017, η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει ότι θα βγει από την κρίση».

Η διαδικασία επιλογής στην οποία συμμετείχε, όπως κάθε χρόνο, ενεργά και ο ίδιος ο κ. Χατζηιωάννου, ολοκληρώθηκε λίγες ώρες πριν από την έναρξη της τελετής. Από τη shortlist των συνολικά 40 υποψήφιων εταιρειών που διακρίθηκαν στη φετινή διαδικασία, επιλέχθηκαν οι 8 νικήτριες εταιρείες που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής.

Σε ποιους απευθύνεται το βραβείο

Το Βραβείο απευθύνεται αποκλειστικά σε νέες και νέους Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών (γεννηθείς το 1977 ή αργότερα) που έχουν ιδρύσει την εταιρεία τους στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία 7 χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον 10.000 ευρώ το χρόνο.

Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον δύο άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι δύο άτομα, θα πρέπει να κατέχουν, συνολικά και οι δύο, το 80% της επιχείρησής τους. Αιτήσεις με περισσότερους από δύο υποψήφιους από την ίδια εταιρεία δεν γίνονται δεκτές.

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες, μέσα από την επίσημη σελίδα του Stelios Philanthropic Foundation στο Facebook https://www.facebook.com/steliosfoundation/.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ