Σχεδόν ίδιες οι θέσεις Σουλτς και Σόιμπλε για την Ελλάδα

Λαγκάρντ: Έχει καλυφθεί ο μισός δρόμος για την Ελλάδα

Σουλτς: Έως το 2025 να υπάρξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης

Πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του σχετικά με τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης στην περίπτωση που εκλεγεί εμφανίστηκε ο Μάρτιν Σουλτς. Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ παρότρυνε τους δανειστές να παρουσιάσουν λεπτομερείς προτάσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, γράφει η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Η Λαγκάρντ πιέζει».

Λαγκάρντ: Έχει καλυφθεί ο μισός δρόμος στη συμφωνία για την Ελλάδα

Η εφημερίδα του Μονάχου επισημαίνει: «Η κατ΄ αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup στη Μάλτα “δείχνει προς τη σωστή κατεύθυνση“. Αυτά δήλωσε η κ. Λαγκάρντ στις Βρυξέλλες ενόψει της εαρινής συνόδου του Ταμείου. “Έχει καλυφθεί μόλις ο μισός δρόμος”, συμπλήρωσε. Στη διαδικτυακή του σελίδα το περιοδικό Der Spiegel σημειώνει: «Η επικεφαλής του ΔΝΤ ζητά από τους πιστωτές να ξεκινήσουν σύντομα συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Μόνο τότε το Ταμείο θα αποφανθεί αν θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης».

Σουλτς: «Εξαρτάται από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων»

Στις θέσεις του Μάρτιν Σουλτς σχετικά με την κρίση στην Ελλάδα, αναφέρεται η εφημερίδα Tagesspiegel. «Ο Μ. Σουλτς γνωρίζει ότι με το ελληνικό ζήτημα δεν μπορεί να κερδίσει την γερμανική κοινή γνώμη. Όταν η συζήτηση φθάνει στα δάνεια προς την Ελλάδα, εξανεμίζεται ο ενθουσιασμός πολλών Γερμανών για την Ευρώπη.

Έτσι ο Σουλτς ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει, αν εκλεγεί, για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης. (..) “Το ερώτημα πως θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και πως η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εξαρτάται από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων”. Αυτή η θέση του Σουλτς δεν διαφέρει και πολύ από τις απόψεις του Β. Σόιμπλε. Να θυμίσουμε ότι ο τελευταίος είχε συνδέσει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ