Θεοδωράκης: Η οικονομία δε χρειάζεται ψίχουλα για τους πελάτες Τσίπρα

«Το Ποτάμι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα»

Ποτάμι: Τις επιτυχίες Τσίπρα τις ζουν καθημερινά οι Έλληνες

«Χρειάζονται αντίμετρα για την πραγματική οικονομία– όχι όμως ψίχουλα για τους πελάτες του κ. Τσίπρα. Πρέπει τα όποια λεφτά εξασφαλίσουμε απ΄αυτή την ταλαιπωρία, η οποία θα συνεχιστεί, να πάνε στην πραγματική οικονομία και όχι απλά να μοιραστούν ως ενέσεις χριστουγεννιάτικες σε πληθυσμιακές ομάδες που νιώθει την ανάγκη να ενισχύει ο κ. Τσίπρας» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην Ευαγγελία Τσικρίκα στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89.

Σταύρος Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα»

Ο επικεφαλής του Κινήματος, τόνισε ότι το Ποτάμι ως ένα σύγχρονο κόμμα διαφέρει σημαντικά από όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς, δεν αρκείται σε κραυγές και αφορισμούς. «Τα άλλα κόμματα» όπως είπε, «έχουν περίπου την άποψη ότι “με εμάς θα είναι καλύτερα τα πράγματα” χωρίς να διευκρινίζουν τι περιλαμβάνει αυτό.

Εμείς χθες είχαμε μια πολύωρη συνάντηση με εμπειρογνώμονες στα ζητήματα που αφορούν τη συμφωνία. Συζητήσαμε διεξοδικά τα όσα ακούγονται για τα αντίμετρα αλλά θα ήταν επιπόλαιο από μέρους μας να τοποθετηθούμε χωρίς να έχουμε τη συνολική πρόταση της κυβέρνησης». Ξεκαθάρισε όμως ότι «εαν η κυβέρνηση φέρει εκβιαστικά τα αντίμετρα με ένα νόμο και ένα άρθρο, έχουμε πει εκ των προτέρων ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή την κουβέντα», ενώ επανέλαβε ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα.

Εξελίξεις στον κεντρώο χώρο

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο χώρο του Κέντρου και την πρόσφατη έρευνα της Prorata ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «ο κόσμος λέει το αυτονόητο, δηλαδή ότι δεν θέλουν συνέδρια μηχανισμών και διορισμένων, όπως προσπαθούν να κάνουν κάποιοι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη». Και συνέχισε λέγοντας ότι: «αυτό που ο κόσμος θέλει -και είναι πάρα πολύ λογικό- είναι το καινούριο να μην ονοματίζεται απλώς καινούριο αλλά να δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να συμμετέχει σε αυτό».

Σχολιάζοντας τις πιθανότητες δημιουργίας ενός καινούριου κινήματος πριν τις εκλογές, είπε χαρακτηριστικά ότι: «δεν θέλω να εναποθέτω τα σημαντικά πράγματα στην τύχη. Είμαι της άλλης σχολής του Καζαντζάκη που λέει ότι και εμείς πρέπει να βάλουμε το χέρι μας. Η ευθύνη του καθενός μας είναι μεγάλη. Αυτή είναι η συνεχής μας προσπάθεια. Ο κόσμος έχει κουραστεί αλλά αυτό που εργάζεται το Ποτάμι μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια είναι να υπάρξει ένα μεγάλο Κίνημα πολιτικών αλλαγών, εκσυγχρονισμού, έξω από τα λάθη του παρελθόντος και χωρίς βέβαια να κάνει παραχωρήσεις σε όλους αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα».

Δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας θέλει ο Σταύρος Θεοδωράκης

Τέλος ερωτώμενος για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, ο Επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πρόταση του Κινήματος για δημιουργία ενός μόνιμου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. « Τα εθνικά θέματα είναι πολύ βαριά για τις πλάτες ενός ανθρώπου. Ανεξαρτήτως ποιος κυβερνά πιστεύω ότι είναι απαραίτητο η ευθύνη να μοιράζεται στη φυσική αλλά και στην πολιτική ηγεσία της χώρας».

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Οι δανειστές δεν είναι φίλοι μας

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ