Πιλοτική πεζοδρόμηση και ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

Πιλοτική πεζοδρόμηση και ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

Η αυριανή «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» θα εορταστεί στη Θεσσαλονίκη με πιλοτική πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, στο τμήμα από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης και ποδηλατοδρομία.

Ειδικότερα, από τις 10 πρωί έως τις 22:00 το βράδυ θα καθοριστούν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο συγκεκριμένο κομμάτι της οδού Αγίας Σοφίας, όπου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Κανονικά θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων:

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Προξένου Κορομηλά και Λεωφ. Νίκης, ενώ συνεργεία της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας θα κατευθύνουν τα αυτοκίνητα από εναλλακτικές διαδρομές.

Επιπλέον, αύριο στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει ποδηλατοδρομία με αφετηρία το Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας και τερματισμό δύο ώρες αργότερα στο πεζοδρομημένο τμήμα της Αγίας Σοφίας.

Κοινόχρηστα ποδήλατα

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, στη διάρκεια της αυριανής “Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο” θα υπάρχουν κοινόχρηστα ποδήλατα και εταιρίες ηλεκτρικών ποδηλάτων καθώς στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να προωθηθεί η κινητικότητα με εναλλακτικούς τρόπους πέραν της αυτοκίνησης.

Παράλληλα, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν στο πεζοδρομημένο κομμάτι της Αγίας Σοφίας για το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το νέο ενιαίο ωράριο φορτοεκφορτώσεων, το σχέδιο και τη μελέτη βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

“Η λύση για να πάρει αναπνοή το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης είναι να μείνουν εκτός τα αυτοκίνητα. Θέλει όμως στοχευμένα μέτρα, βήματα που να είναι απολύτως ρεαλιστικά και να δίνεις τη δυνατότητα στον πολίτη να εισέρχεται με άλλους τρόπους στο κέντρο”, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ.Παππάς.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ