Τσακαλώτος: Η λύση για το χρέος θα φέρει ασφαλές οικονομικό περιβάλον

«Η Ευρώπη πρέπει να συμπεριλάβει στην ανάπτυξη και τον κόσμο της εργασίας»

Τσακαλώτος: Τουλάχιστον 1,1 δισ. σε κοινωνικό μέρισμα και οφειλές

Την ελληνική θέση αναφορικά στη ρύθμιση του χρέους της Ελλάδας ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον βαυαρό ομόλογό του Dr. Markus Soder. Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε, χαρακτηριστικά, πως «η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, στη δεδομένη στιγμή, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ασφαλούς οικονομικού περιβάλλοντος», γεγονός αναγκαίο στην προσπάθεια για απαραίτητο ανάκαμψη στην ελληνική οικονομία.

Dr. Soder: Η Γερμανία αναγνωρίζει την πρόοδο της Ελλάδας

Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για τα βήματα που έπονται για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας. Ο Dr. Soder με την σειρά του επεσήμανε ότι η γερμανική πλευρά αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει επιτύχει η ελληνική κυβέρνηση.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η Ευρώπη να σκεφτεί τη συμμετοχή του κόσμου της εργασίας στην ανάπτυξη

Καταλήγοντας, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι έχει έρθει η ώρα «να σκεφτεί σοβαρά η Ευρώπη το θέμα της συμπερίληψης του κόσμου της εργασίας στην οικονομική ανάπτυξη». Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «εάν οι πολίτες της Ευρώπης νιώθουν ότι τους αναλογεί μόνο μερίδιο στη λιτότητα και όχι στην ανάκαμψη, αυτό θα ενισχύσει πολιτικά τις φυγόκεντρες δυνάμεις».

Διαβάστε επίσης: Τσακαλώτος: Η εποχή της φοροδιαφυγής έχει τελειώσει

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ