Τσίπρας: «Πιο κοντά από ποτέ σε μία ουσιαστική διευθέτηση του χρέους»

«Εφαρμόζουμε μέτρα υπό τον όρο να έχουμε ελάφρυνση του χρέους»

Περισσότερα πλοία για την απορρύπανση στο Σαρωνικό ζήτησε ο πρωθυπουργός

«Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ άλλοτε σε μία ουσιαστική διευθέτηση του χρέους και η διευθέτηση, πλέον, αφορά τη ρητή υποχρέωση των εταίρων μας, διότι εμείς έχουμε βγει από το κάδρο και η μπάλα τώρα δεν είναι στο δικό μας γήπεδο», τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, στο υπουργείο Παιδείας, σήμερα.

Τσίπρας: Στοχοπροσηλωμένη στη συμφωνία η κυβέρνηση

Ο  πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, επεσήμανε πως η κυβέρνηση παραμένει «στοχοπροσηλωμένη» στην επίτευξη συμφωνίας στις 22 Μαΐου. «Θα μου επιτρέψετε να μη δώσω λεπτομέρειες για τις συζητήσεις που διεξάγονται, αλλά διεξάγονται συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Και θα διεξάγονται μέχρι τις 22 του Μάη. Μέχρι το κρίσιμο Eurogroup», δήλωσε ο κ. πρωθυπουργός.

«Είναι η πρώτη φορά στα χρόνια της μνημονιακής περιπέτειας που κλείνουμε μία αξιολόγηση και δεν εφαρμόζουμε μέτρα για να πάρουμε χρήματα, αλλά παίρνουμε χρήματα και δεσμευόμαστε για την εφαρμογή των μέτρων στην επόμενη περίοδο», επεσήμανε ο πρωθυπουργός. «Όρο για την εφαρμογή των μέτρων αποτελεί ότι θα έχουμε βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. Αυτό δεν είναι ένα σχήμα λόγου είναι μία πραγματικότητα», κατέληξε, χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Τα μέτρα σκοτώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας

Διαβάστε επίσης: Κατάργηση των Πανελλαδικών οραματίζεται ο Τσίπρας

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ