Τσίπρας: Ωραίος μάγκας ο Μητσοτάκης αλλά τσάμπα μάγκας

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει ψέμματα επειδή είναι απελπισμένος»

Τσίπρας: Κάποιοι πορφυρογέννητοι δεν μπορούν να καταλάβουν το κοινωνικό μέρισμα

«Ωραίος μάγκας ο κ. Μητσοτάκης, εύκολη η πλειοδοσία. Αλλά όπως είπε ένας πιστός στρατιώτης της παράταξης του: Τζάμπα μάγκας», αυτά τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Μέσα στην απελπισία του ο άνθρωπος που καταψήφισε την εφάπαξ 13η σύνταξη ήρθε να μας προτείνει να δώσουμε τώρα άλλο τόσο από αυτό που δώσαμε. Τι έγινε ξαφνικά και έγινε τόσο κουβαρντάς ο κ. Μητσοτάκης;», διερωτήθηκε, χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός.

Αλέξης Τσίπρας: Όταν θα έρθει η ώρα, η κυβέρνηση αυτή θα διανείμει τα πλεονάσματα εκεί που πρέπει

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, πως «όταν θα έρθει η ώρα, η κυβέρνηση αυτή θα διανείμει όταν πρέπει, εκεί που πρέπει και με ασφάλεια έναντι στόχων την υπεραπόδοση των πλεονασμάτων. Στο τέλος του 2017 θα πράξουμε ό,τι πράξαμε και στο τέλος του 2016».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «στη ΝΔ ακόμα αμφισβητούν πως θα υπάρξει συνολική συμφωνία. Θεωρούν τα αντίμετρα “ψίχουλα”. Κάπου εκεί έχουν αρχίσει να χάνουν τη μπάλα και έχουν ξεκινήσει μια πλειοδοσία τώρα εκ του ασφαλούς».

«Ο Μητσοτάκης λέει ψέμματα επειδή είναι απελπισμένος»

Ο έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε «απελπισμένο» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την πρότασή του για απόδοση του πλεονάσματος στους πολίτες τώρα, τονίζοντας ότι: «Λέει ψέματα επειδή είναι απελπισμένος».

«Σήμερα έχουμε μπροστά μας μία συμφωνία που δίνει προοπτική εξόδου, μία συνολική συμφωνία γιατί περιλαμβάνει και το χρέος, που κανείς δεν θα ισχυριστεί ότι είναι μια εύκολη επιλογή. Όμως μπορούμε να ισχυριστούμε και να το αποδείξουμε ότι έχει τις λιγότερο δυνατές πληγές για το κοινωνικό σώμα, δεδομένων των συσχετισμών εντός των οποίων παλεύουμε», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εμείς δεν χάσαμε ούτε την ψυχραιμία μας, ούτε τη στοχοπροσήλωσή μας, πολιτικοποιήσαμε τη διαπραγμάτευση και τη βγάλαμε έξω από τους τοίχους του Χίλτον. Πολιτικοποιήσαμε τη διαπραγμάτευση, δημιουργώντας συμμάχους, είχαμε σχέδιο, πιάσαμε πρωτογενές πλεόνασμα το 2016 οκτώ φορές μεγαλύτερο από ό,τι υπολόγιζαν οι θεσμοί και 42 φορές παραπάνω από τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ», συνέχισε ο πρωθυπουργός

«Πιάσαμε υπεραπόδοση γιατί κόψαμε τη διαπλοκή και την κατασπατάληση της διαφθοράς»

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, που κυβερνούσαν τα πέντε χρόνια της λεηλασίας, μας λένε ότι το πιάσαμε επειδή ήταν πολύ σκληρά αυτά τα μέτρα που πήραμε. Ενώ τα μέτρα που είχαν πάρει αυτοί ήταν ελαφριά. Εμείς πιάσαμε υπεραπόδοση γιατί στα δύο χρόνια εμείς κόψαμε τη διαπλοκή, την κατασπατάληση της διαφθοράς».

Διαβάστε επίσης: Με αντίμετρα ή χωρίς στις πλάτες μας το βάρος της συμφωνίας

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ