Τζανακόπουλος: Δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα το 2018

«Η Ν.Δ. υπόσχεται να υλοποιήσει τόσα κι άλλα τόσα απαράδεκτα μέτρα»

Τζανακόπουλος: Η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε πυλώνα σταθερότητας

Τις πρόσφατες προβλέψεις του ΔΝΤ αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας to 2016, σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε σχετικές δηλώσεις του. «Αποτελεί για μας θετική εξέλιξη η κατά 33 φορές προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας ως ανυπόστατα τα όποια σενάρια για την ανάγκη πρόσθετων μέτρων από το 2018.

Τζανακόπουλος: «Η Ν.Δ. υπόσχεται να υλοποιήσει τόσα κι άλλα τόσα»

«Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μόνο υπόσχεται πως θα υλοποιήσει “τόσα και άλλα τόσα” από όσα απαράδεκτα έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», ανέφερε κατά την ενημέρωση.

«Στη μεγάλη προσπάθεια των ελληνικών αρχών στα πολλαπλά επίπεδα διαπραγματεύσεων, η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται φανατικά απέναντι», είπε.

«Το ΔΝΤ προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% για το 2016»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι: «Σταθερή μας θέση, παραμένει η ανάγκη να προσδιοριστούν όσο το δυνατόν χαμηλότερα πλεονάσματα πέραν του 2018».

Παράλληλα σημείωσε ότι: «Το φθινόπωρο του 2016, το ΔΝΤ προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα 0,1% για το 2016. Τώρα αποδέχεται ότι το αποτέλεσμα βρίσκεται 7 φορές άνω του στόχου».

Κικίλιας: Το Μαξίμου πανηγυρίζει για την περικοπή συντάξεων και τη μείωση αφορολόγητου

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία απάντησε στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για τη μη επιβολή πρόσθετων μέτρων δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου, Βασίλη Κικίλια. «Στον περίκλειστο πύργο του Μαξίμου η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου, είναι λόγοι πανηγυρισμού. Αφού ο κ. Τσίπρας είναι εκτός πραγματικότητας, να τον ενημερώσουμε πως δεν ευημερούν ούτε οι άνθρωποι ούτε οι αριθμοί», τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι «στην πραγματική οικονομία έχουμε 144.000 νέους ανέργους, από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017, 1 δισ. αύξηση των κόκκινων δανείων μόνο τον Ιανουάριο του 2017, 1,2% ύφεση, το τελευταίο τρίμηνο του 2016 και 2,3 δισ. εκροή καταθέσεων, το πρώτο δίμηνο του 2017» και σχολίασε:

«Είναι αλήθεια πάντως πως ακόμη με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο της Βενεζουέλας».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ