«Σε μια παραλία με μαζούτ μη διανοηθεί κανείς μπάνιο ή ψάρεμα»

Ανδρέας Ξανθός: Από την οικολογική καταστροφή πρέπει να πάρει μαθήματα και ο κρατικός μηχανισμός

Ξάνθος: Σε μια παραλία με μαζούτ μη διανοηθεί κανείς μπάνιο ή ψάρεμα

«Προφανώς, σε μια παραλία όπου υπάρχει μαζούτ και πίσσα δε μπορεί να διανοηθεί κανείς να κολυμπήσει ή να ψαρέψει» προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε τοποθέτησή του στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, εκτίμησε ότι οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας θα εκδώσουν και σχετική εγκύκλιο εντός των ημερών. Υπογράμμισε, δε, πως όταν υπάρχουν μεγάλες οικολογικές καταστροφές, υπάρχουν άμεσοι και απώτεροι κίνδυνοι και σημείωσε πως θα πρέπει να ελεγχθεί από το ΕΛΚΕΘΕ το ενδεχόμενο να περάσει η μόλυνση στη διατροφική αλυσίδα, όπως αναφέρουν και επιστήμονες.

Ανδρέας Ξανθός: Από την καταστροφή πρέπει να πάρει μαθήματα και ο κρατικός μηχανισμός

Σημείωσε ότι από την καταστροφή αυτή θα πρέπει να «πάρει μαθήματα» και ο κρατικός μηχανισμός, καθώς «παραδοσιακά τα αντανακλαστικά ενεργοποιούνται, αφού έχει γίνει η ζημιά».

Τόνισε πως το ζήτημα είναι να συντονιστεί αυτή την ώρα στο ανώτατο επίπεδο ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αναγνώρισε ότι υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη, ενώ για τα περί παραίτησης του Παναγιώτη Κορουμπλή, σχολίασε: «Τώρα ασχολούμαστε με την αντιμετώπιση της ζημιάς και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι δευτερευούσης σημασίας».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σε αντίθεση με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε επίσης από το βήμα του ΣΚΑΪ καθησυχάσει την κοινή γνώμη πως δεν τίθεται θέμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία από το κολύμπι ή το ψάρεμα σε περιοχές του ευρύτερου Σαρωνικού όπου έχει εξαπλωθεί η θαλάσσια μόλυνση.

Διαβάστε επίσης: Κουρουμπλής: Γιατί να μην κάνουν μπάνιο;

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ