Χατζηδάκης: «Ρεσιτάλ μικροψυχίας από τον πρωθυπουργό στα Τέμπη»

«Ο Τσίπρας αμαύρωσε τα εγκαίνια»

Χατζηδάκης: Μ' αυτήν την κυβέρνηση η Ελλάδα δε θα δει προκοπή

Θετική εξέλιξη, που όμως «αμαυρώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που έδωσε «ρεσιτάλ μικροψυχίας», χαρακτήρισε τα σημερινά εγκαίνια της παράκαμψης Τεμπών-Πλαταμώνα ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Στη ΝΔ χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σήμερα παραδόθηκε ένα μεγάλο έργο και ακολουθούν άλλοι τρεις αυτοκινητόδρομοι. Έργα που ανήκουν στον λαό και ωθούν πραγματικά προς τα εμπρός», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης. Οι τέσσερις αυτοκινητόδρομοι ξεκίνησαν επί κυβέρνησης Καραμανλή και με υπουργό Υποδομών τον Γεώργιο Σουφλιά. Στη συνέχεια, σταμάτησαν με την οικονομική κρίση το 2011, επανεκκίνησαν επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός αμαύρωσε τα εγκαίνια

«Είναι μια θετική εξέλιξη, που όμως την αμαύρωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ μικροψυχίας […]. Μας είπε στο περίπου ότι αν έλειπε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γινόταν τίποτα στην Ελλάδα. […] Δεν μπορώ παρά να θυμίσω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εναντιώθηκε στα έργα και δεν τα ψήφισε ποτέ στη Βουλή. Ήταν αντίθετος στη μέθοδο κατασκευής […] και υποστήριζε το ‘Δεν πληρώνω’. Κι όταν έγινε κυβέρνηση, τα έργα σταμάτησαν για περίπου εννέα μήνες, με τη στάση πληρωμών με την περιβόητη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη και στη συνέχεια με τα capital controls».

Υποστήριξε ότι λόγω αυτής της καθυστέρησης και των «ερασιτεχνικών χειρισμών της κυβέρνησης», «ήρθαν οι εργολάβοι και πήραν πανωπροίκι 500 εκατ. ευρώ. Κι αυτό ακόμη, ότι πήραν μόνο τόσα, ο πρωθυπουργός το παρουσίασε ως επίτευγμα», είπε χαρακτηριστικά .

Κατά τον κ. Χατζηδάκη, «όλα έχουν όρια και σήμερα ο πρωθυπουργός τα ξεπέρασε. Στην Ελλάδα χρειάζεται να γίνει επιτέλους επανάσταση σοβαρότητας, αλλά φοβούμαι ότι η κυβέρνηση αυτή, το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να παίζει ένα πολιτικό θέατρο».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ