Χαμηλό επταετίας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ενόψει εκλογών

Σημαντικές αστάθειες στην ισοτιμία της στερλίνας μέχρι τις εκλογές βλέπουν οι αναλυτές

Σε χαμηλό επταετίας το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους από το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου για το Brexit αναμένεται να σημειώσουν οι βρετανικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ότι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη Βρετανία.

Σε χαμηλό επταετίας ο δείκτης FTSE 100

Ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,6% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά και πλέον εβδομάδων καθώς η στερλίνα σημείωσε άνοδο, ασκώντας περαιτέρω πιέσεις στις εταιρίες του δείκτη, οι περισσότερες εκ των οποίων αντλούν τα κέρδη τους σε ξένα νομίσματα.

Η Μέι ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου, λέγοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα τα επόμενα χρόνια ενώ η Βρετανία διαπραγματεύεται την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ενδεχόμενο ενός σκληρού Brexit δεν θ’ αρεσει στις αγορές

«Εάν έχουμε μια ισχυρότερη κυβέρνηση να πιέζει για ένα «σκληρό» Brexit, αυτό δεν θα αρέσει στις αγορές. Αλλά από τη θετική πλευρά, θα υπάρχει μια περισσότερο σταθερή κυβέρνηση για το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Ντέιβιντ Στουμπς, αναλυτής στην JP Morgan Asset Management.

«Οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν ήδη εκδώσει την απόφασή τους (για τη διαδικασία του Brexit) μέσω της στερλίνας», πρόσθεσε. «Η απώλεια της πρόσβασης στην ενιαία αγορά, εάν συμβεί, καθιστά απαραίτητο ένα φθηνότερο νόμισμα, αυτός είναι ο υπολογισμός που έκαναν οι αγορές». Η αδυναμία της στερλίνας, σε συνδυασμό με τα ισχυρότερα των αναμενόμενων θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία, οδήγησαν τον δείκτη σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ τους τελευταίους μήνες.

Προβλέψεις για σημαντική αστάθεια στη στερλίνα μέχρι τις εκλογές

Οι επενδυτές μπορούν να αναμένουν σημαντική αστάθεια στη στερλίνα τις επόμενες έξι εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, σημείωσε ο Στουμπς. Σύμφωνα με χρηματιστές, οι εκλογές θα μπορούσαν εν τέλει να οδηγήσουν σε ενίσχυση της στερλίνας εάν ενδυναμωθεί η κυβερνητική πλειοψηφία της Μέι και γίνει περισσότερο προβλέψιμη η πολιτική.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ