Σε επανάσταση καλεί ο πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης στη Βενεζουέλα

Μαδούρο: «Δεν θέλω εμφύλιο στην Βενεζουέλα»

Σε επανάσταση κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης στη Βενεζουέλα, Χούλιο Μπόρχες. Μάλιστα τους κάλεσε να απορρίψουν το «πραξικόπημα», όπως είπε, του προέδρου Νικολά Μαδούρο, ο οποίος ανακοίνωσε την ψηφοφορία για μια νέα βουλή με δυνατότητες αλλαγής του συντάγματος.

Ο Μαδούρο ανακοίνωσε χθες την ψηφοφορία για μιά νέα λαϊκή συνέλευση που θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το σύνταγμα, οι αντίπαλοί του ωστόσο είπαν ότι ήταν μια προσπάθεια να παραμείνει στην εξουσία εν μέσω μεγάλων διαδηλώσεων.

Μαδούρο: «Δεν θέλω έναν εμφύλιο»

«Δεν θέλω έναν εμφύλιο», είπε ο Μαδούρο σε συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά στο κέντρο του Καράκας, ενώ αλλού στην πόλη οι δυνάμεις ασφαλείας εκτόξευαν δακρυγόνα σε νεαρούς που έριχναν πέτρες και μολότοφ μετά την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Ο Μαδούρο έχει ενεργοποιήσει ένα συνταγματικό άρθρο στη Βενεζουέλα που επιτρέπει τη μεταρρύθμιση όλων των δημόσιων ρόλων, όπως έκανε ο προκάτοχός του Ούγκο Τσάβες το 1999 σε μικρό διάστημα αφότου κέρδισε την εξουσία στην νοτιοαμερικανική χώρα που αποτελεί μέλος των πετρελαιοπαραγωγών χωρών (OPEC).

Ενώ ο Μαδούρο ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ συνδράμουν σε πραξικόπημα εναντίον του, οι εχθροί του δηλώνουν ότι έχει καταστρέψει την οικονομία και μεταμορφωθεί σε τύραννο.

Οι αντίπαλοι του καθεστώτος στη Βενεζουέλα απαιτούν άμεσες βουλευτικές εκλογές, αυτονομία της βουλής, όπου κρατούν την πλειοψηφία, ελευθερία για πάνω από 100 ακτιβιστές που κρατούνται και ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό για να αντισταθμιστεί η τρομακτική οικονομική κρίση της Βενεζουέλας.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ