P&I -Ελλάς ΕΠΕ: Η Γερμανική τεχνολογική «επέλαση» ξεκινά από τα Γιάννενα

P&I -Ελλάς ΕΠΕ: Η Γερμανική τεχνολογική «επέλαση» ξεκινά από τα Γιάννενα

Την πόλη των Ιωαννίνων επέλεξε η μεγάλη γερμανική εταιρεία Λογισμικού και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού P&I (Personal & Informatik) AG για την διείσδυσή της στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία έστησε στα Γιάννενα την έδρα της νέας θυγατρικής της, υπό την επωνυμία P&I -Ελλάς ΕΠΕ.

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια

Την ερχόμενη Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου, η P&Ι Ελλάς ΕΠΕ, παρουσία 60 υψηλόβαθμων στελεχών της στο πεδίο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας από τη Γερμανία κι άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες, εκπροσώπων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Βόρειας Ελλάδας και της επιχειρηματικής κοινότητας των τεχνολογιών πληροφορικής και καινοτομίας, θα εγκαινιάσει την έδρα της στο Τεχνολογικό Πάρκο Ιωαννίνων, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των επενδυτικών – επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.

Νέες προσλήψεις προσωπικού εντός του 2018

Η P&I -Ελλάς ΕΠΕ, ήδη από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου και με την πρόσληψη 14 προγραμματιστών, έχει προχωρήσει στις πρώτες συνεργασίες της, καθώς η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας υπήρξε θετικότατη σε αυτό το αρχικό στάδιο, το οποίο κρίνεται καθοριστικό για την επιτυχία της προσπάθειας. Το επενδυτικό πλάνο της P&I στην Ελλάδα για την επόμενη τετραετία προβλέπει νέες προσλήψεις προσωπικού εντός του 2018, καθώς και στελέχωση της ελληνικής θυγατρικής με 80 έως και 100 προγραμματιστών υψηλής κατάρτισης.

Η ίδρυση της P&I Ελλάς ΕΠΕ στην πόλη των Ιωαννίνων, ως θυγατρική της P&I Personal & Informatik AG της κορυφαίας εταιρείας λογισμικού, έχει ως κύρια δραστηριότητα την εξέλιξη, βελτίωση, ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού που αποτελούν προϊόντα της μητρικής εταιρείας. Η P&I πλατφόρμα είναι μια καινοτόμα και πρωτοποριακή πλατφόρμα λογισμικού η οποία προσφέρει μοναδικές και επαναστατικές λύσεις σε σύγχρονες διαδικασίες σύγχρονης διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, σε συνεχή βάση.

Περισσότεροι από 15.000 πελάτες σε όλη την Ευρώπη χρησιμοποιούν προϊόντα της P&I

Οι διαισθητικές και υψηλής απόδοσης ενότητες της πλατφόρμας και συγκεκριμένα της πλατφόρμας LOGA3, επιτρέπουν την άριστη διαχείριση του τμήματος προσωπικού, καθιστώντας το μέρος του διευθυντηρίου μιας εταιρείας. Διευθυντές, ειδικά στελέχη κι εργαζόμενοι μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις διαδικασίες HR μέσω διαφόρων ρόλων στο άκρως φιλικό για τον χρήση διαδικτυακό περιβάλλον της πλατφόρμας, δημιουργώντας στρατηγική προστιθέμενη αξία. Σήμερα περισσότεροι από 15.000 πελάτες σε όλη την Ευρώπη χρησιμοποιούν προϊόντα της P&I τα οποία είναι αποδοτικά, ευέλικτα, ολοκληρωμένα, προσαρμόσιμα, ευφυή, αυτοματοποιημένα και αλληλένδετα.

Στρατηγικοί στόχοι:

Στην παρούσα φάση η P&I Ελλάδας, έχει δύο στρατηγικούς στόχους: τη συνεργασία με τα πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα για εξεύρεση καταρτισμένου προσωπικού και τους «εγχώριους» πελάτες, οι οποίοι θα αποτελέσουν την οικονομική ευκαιρία για παραμετροποίηση της πλατφόρμας στην Ελλάδα, δηλαδή στα Ελληνικά.

Οι λόγοι για την επιλογή των Ιωαννίνων

Ο λόγος που επιλέχθηκαν τα Ιωάννινα για τη δημιουργία του νέου Κέντρου προγραμματισμού και ανάπτυξης της πλατφόρμας προϊόντων HCM της P&I στην Βόρεια Ελλάδα, είναι η πλεονεκτική τους θέση. Η πόλη διαθέτει ένα τοπικό οικοσύστημα, που ευνοεί την καινοτομία και υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκών φορέων και εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Επιπλέον, υπάρχουν θετικό επιχειρηματικό κλίμα, υποστηρικτικές δομές κι ευέλικτη Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξοπλισμένο Τεχνολογικό Πάρκο που παρέχει πλήρεις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης 1 Gb με οπτική ίνα.

Επίσης, εκτιμήθηκαν θετικά οι υποδομές που έχει πλέον η περιοχή, όπως οι αυτοκινητόδρομοι Εγνατία Οδός και Ιόνια Οδός, το λιμάνι Ηγουμενίτσας, τα αεροδρόμια, καθώς προσφέρουν γρήγορη διασύνδεση με Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γερμανία και γενικότερα Ευρώπη.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ