Παγκόσμια πρωτοβουλία για τη στήριξη στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η επαναστατική ηλεκτρονική πλατφόρμα «eTrade for All Online Platform»

Παγκόσμια πρωτοβουλία για τη στήριξη στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Σε βασικό πυλώνα της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας αναδεικνύεται το ηλεκτρονικό εμπόριο με τους απανταχού διεθνείς οργανισμούς ν΄αναλαμβάνουν πληθώρα πρωτοβουλιών για τη στήριξη και ανάπτυξή του.

Συγκεκριμένα, από τις πιο πρόσφατες και πλέον ενδιαφέρουσες σχετικές με το ηλεκτρονικό εμπόριο ανακοινώσεις έγινε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου του UNCTAD (Conference on Trade and Development), οπότε και αποφασίστηκε η έναρξη του προγράμματος «eTrade for All Online Platform». Μίας πλατφόρμας, στόχος της οποίας είναι η προώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου στις αναπτυσσόμενες αγορές μέσα από μία σειρά σχετικών δράσεων.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει προκαλέσει ιδιαίτερα θετικά σχόλια και δεν είναι τυχαίο ότι ο WITSA, η παγκόσμια ένωση των συνδέσεων εταιρειών ψηφιακών τεχνολογιών παγκοσμίως, ανακοίνωσε την πλήρη στήριξη της.

Στόχος η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου σε παγκόσμιο επίπεδο

Σύμφωνα με τον WITSA, η πλατφόρμα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που με τη σειρά του θα βοηθήσει και στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Όπως και η περαιτέρω ενίσχυση της διείσδυσης του Διαδικτύου, καθώς εκτιμάται ότι αν η πρόσβαση στο Internet φθάσει στις αναπτυσσόμενες χώρες στα ίδια επίπεδα με εκείνα στις ανεπτυγμένες, τότε εκτιμάται ότι η αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ μπορεί να φθάσει στα $2,2 τρις συν τη δημιουργία περισσότερων από 140 εκατ. νέων θέσεων εργασίας στις εν λόγω χώρες.

Γι’ αυτό και ο UNCTAD υποστηρίζει, όπως διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, την άποψη ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές, προκειμένου να είναι εφικτοί οι στόχοι που έχουν τεθεί.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ