«Ελλάδος Γεύση»: Εκεί όπου η γαστρονομία συναντά τον ελληνικό πολιτισμό

Aπό τις 18 έως τις 21 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

«Ελλάδος Γεύση»: Εκεί όπου η γαστρονομία συναντά τον ελληνικό πολιτισμό

«Άνοιξε» τις πόρτες της η έκθεση «Ελλάδος Γεύση», η οποία προβάλει συνδυαστικά τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό στην Ελλάδα. Πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 21 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με συμμετοχές και εκπροσώπηση από πέντε Περιφέρειες (Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Αττικής, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας), της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Ταξίδι στις ελληνικές γεύσεις και τον πολιτισμό

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα που προετοιμάζουν διάσημοι σεφ καθημερινά στο «Παραδοσιακό Παντοπωλείο». Αποστάγματα από όλη την Ελλάδα. Να πιουν τον καφέ τους δωρεάν στα τραπεζάκια της «Πλατείας του Χωριού». Να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό μέσω των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων. Να προετοιμάσουν το επόμενο ταξίδι στην Ελλάδα με τη βοήθεια των δήμων και Περιφερειών που συμμετέχουν στην έκθεση, να παρακολουθήσουν ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ. Να ανακαλύψουν τις γεύσεις της Ελλάδας μέσω των επιχειρήσεων παραδοσιακών προϊόντων. Να επισκεφτούν το χώρο με τη συλλογή εκθεμάτων από λαογραφικά μουσεία της Ελλάδας. Να κάνουν τη βόλτα τους στην «Παραδοσιακή Γειτονιά» και πολλά άλλα.

Βαγγέλης Αποστόλου: Μεγάλη η παράδοση του ελληνικού πρωτογενή τομέα παραγωγής

Στο μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, τόνισε τη μεγάλη παράδοση του πρωτογενή τομέα παραγωγής στην ελληνική επικράτεια, την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και την υγιεινές διατροφικές συνήθειες που συναντά κανείς στο ελληνικό τραπέζι.

Στην έκθεση φιλοξενούνται εμπορικοί επισκέπτες από πολλές χώρες του εξωτερικού και πραγματοποιούνται σεμινάρια με θέμα τις εξαγωγές

Η έκθεση «Ελλάδος Γεύση» πραγματοποιείται με την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και με τη στήριξη του δήμου Περιστερίου.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ