Μνημόνιο συνεργασίας ΑΔΜΗΕ-China Development Bank

Μνημόνιο συνεργασίας ΑΔΜΗΕ-China Development Bank

Στην υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας για τη χρηματοδότηση του ΑΔΜΗΕ από την China Development Bank (CDB) προχώρησαν εχθές οι δύο εταιρείες, στο πλαίσιο δεύτερης συνάντησης της ομάδας εργασίας Ελλάδας – Κίνας, υπό την προεδρία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και του αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC), κ. Jizhe Ning.

Ειδικότερα, το μνημόνιο συνεργασίας ΑΔΜΗΕ-China Development Bank (CDB) εντάσσεται στις πρωτοβουλίες προώθησης του τριετούς Σχεδίου Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας (Αction Plan) που συμφωνήθηκε τον περασμένο Μάιο, κατά τη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο.

Jizhe Ning: Ενίσχυση της θέσης του ΑΔΜΗΕ

Ο αντιπροέδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας επισκέφθηκε τα γραφεία του ΑΔΜΗΕ και ενημερώθηκε από τη διοίκηση της εταιρίας για την πορεία της συνεργασίας με την State Grid και την εξέλιξη των διασυνδέσεων των Κυκλάδων και της Κρήτης, καθώς και για τον σχεδιασμό νέων διασυνδέσεων καθώς ωριμάζουν οι σχετικές μελέτες βιωσιμότητας που εκπονούνται. Ο ίδιος εκτίμησε ότι καθώς η Ελλάδα επιστρέφει σε αναπτυξιακή τροχιά, η προβλεπόμενη αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στις βιομηχανικές μονάδες θα ενισχύσει τη θέση του ΑΔΜΗΕ.

Αξίζειν να σημειώσουμε πως τον περασμένο Ιούνιο η State Grid of China εξαγόρασε το 24 % των μετοχών του ΑΔΜΗΕ έναντι 320 εκατ. ευρώ, επένδυση που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κινεζική επένδυση στην Ελλάδα μετά την εξαγορά του 51% του ΟΛΠ από την Cosco.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ