Στις 23 Μαΐου η αλλαγή στην ιδιοκτησία του ΑΔΜΗΕ

Μνημόνιο συνεργασίας ΑΔΜΗΕ-China Development Bank

Στις 23 Μαϊου αναμένεται το επόμενο στάδιο της ολοκλήρωσης του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ, όταν και θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Επιχείρησης.

Μεταβίβαση 25% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στην εταιρία του Δημοσίου ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ

Πρόκειται για τη μεταβίβαση του 25% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στην εταιρία του Δημοσίου ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, έναντι τιμήματος το οποίο καθορίστηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή σε 295,6 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη προηγηθεί η κατακύρωση του διαγωνισμού για την πώληση του 24 % των μετοχών του Διαχειριστή στην κινεζική εταιρία State Grid έναντι 320 εκατ. ευρώ και έχει ήδη εισφερθεί το υπόλοιπο 51 % στην εταιρία ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών. Οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών θα μεταβιβαστούν στους υφιστάμενους μετόχους της ΔΕΗ κατά την αναλογία συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της τελευταίας και στη συνέχεια θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο. Στο τέλος της διαδικασίας το Δημόσιο θα ελέγχει, μέσω της ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, το 51% του ΑΔΜΗΕ.

Στη Γενική Συνέλευση θα τεθούν, επίσης, οι προτεινόμενες αλλαγές στο Καταστατικό της ΔΕΗ που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την επέκταση του σκοπού της εταιρείας στην παροχή χρηματοδοτικών υπηρεσιών για την εφαρμογή μέτρων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Διαβάστε επίσης: Εξαγορά λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ εξετάζουν τα ΕΛΠΕ

Σταθάκης: «Εγγυημένο ότι δε θα υπάρξει αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος»

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ