ΑΔΜΗΕ: Πτώση στα 32,2 εκατ. ευρώ για τα κέρδη το 1o εξάμηνο

Μνημόνιο συνεργασίας ΑΔΜΗΕ-China Development Bank

Στα 32,2 εκατ. ευρώ έφτασαν τα καθαρά κέρδη του ΑΔΜΗΕ στο 1ο εξάμηνο του 2017, σημειώνονταν πτώση 18,1 %, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2016.

Μείωση ΕΒΙTDA στα 92,8 εκατ. ευρώ, έναντι 103,3 εκατ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η μείωση οφείλεται στην πτώση κερδοφορίας (ΕΒΙTDA 92,8 εκατ. ευρώ εφέτος, έναντι 103,3 εκατ. πέρυσι) η οποία με τη σειρά της αποδίδεται στη μείωση του εσόδου ενοικίου συστήματος μεταφοράς.

Τονίζεται ωστόσο ότι:

“Η νέα διοικητική ομάδα της εταιρείας προγραμματίζει να αυξήσει σταδιακά τις επενδύσεις στο δίκτυο μεταφοράς, οι οποίες αναμένεται να φθάσουν σωρευτικά περίπουτο 1δισεκ. ευρώ κατά την πενταετή περίοδο έως το 2021. Το συνολικό ποσό περιλαμβάνει επενδύσεις του συστήματος και από χρήστες. Με βάση την ανοδική πορεία στη Ρυθμιζόμενη Περιουσιακή Βάση, η εταιρεία αναμένει τα κέρδη μετά από φόρους να ανέλθουν το 2021 σε περίπου 100 εκατ. ευρώ. Για το σύνολο του 2017, η διοίκηση της ΑΔΜΗΕ ΑΕ αναμένει βελτίωση από τα επίπεδα του 2016 στα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA), καθώς και στα συγκρίσιμα κέρδη μετά από φόρους (δίχως την υψηλή έκτακτη φορολογική επιβάρυνση του 2016), παρά τη σχετική συρρίκνωση στο πρώτο εξάμηνο του 2017 συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι”.

Ανακοινώθηκαν επίσης τα αποτελέσματα της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, που κατέχει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Η εταιρία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 8,2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ακόμη ότι η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών αναμένει να λάβει προμέρισμα για τη χρήση του 2017 αναλογικά με το ποσοστό που κατέχει (51%) στο μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ, το οποίο αναμένεται να εισπραχθεί εντός του Σεπτεμβρίου, βάσει σχετικής απόφασης που έλαβε το ΔΣ του ΑΔΜΗΕ στις 21 Αυγούστου 2017. Το ύψος του προμερίσματος που θα διανεμηθεί σε όλους τους μετόχους αντιστοιχεί στο 50% των καθαρών κερδών του α’ τριμήνου 2017 και ανέρχεται σε περίπου 7,3 εκατ. ευρώ .

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ