Στην κινεζική State Grid το 24% του ΑΔΜΗΕ

Ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων σε ναυτιλία, τουρισμό και ενέργεια

Στην κινεζική State Grid το 24% του ΑΔΜΗΕ

Τη βεβαιότητα για αρμονική συνεργασία με την State Grid, προς όφελος των χρηστών του συστήματος εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας για την μεταβίβαση του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στην κινεζική εταιρεία.

Απευθείας αεροπορική διασύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο

Στην ίδια εκδήλωση ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Cao Wenqi, ανήγγειλε την απευθείας αεροπορική διασύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο από τον προσεχή Νοέμβριο ενώ ο πρόεδρος της State Grid Corporation of China, Shu Yinbiao, χαρακτήρισε το ελληνικό ως κομβικό δίκτυο διασύνδεσης Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.

Στην ομιλία του ο κ. Σταθάκης περιέγραψε τρεις βασικές προκλήσεις για τον ΑΔΜΗΕ, που είναι η διασύνδεση των νησιών η οποία θα επιτρέψει και την μείωση των χρεώσεων για τους καταναλωτές, η αύξηση της συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του φυσικού αερίου και η ανάδειξη της Ελλάδας σε κύριο κόμβο διαμετακόμισης ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη. Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στα σχέδια διασύνδεσης του Ισραήλ και της Κύπρου με την Ελλάδα.

«Η αμοιβαία επωφελής συνεργασία στον ΑΔΜΗΕ που επικυρώνουμε σήμερα και η οποία συνίσταται στη σύνθεση ιδιωτικών κεφαλαίων και τεχνογνωσίας με τη στρατηγική συμμετοχή του Δημοσίου, ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις προκλήσεις που θέτουν οι στρατηγικοί μετασχηματισμοί στην Ελλάδα και την Ευρώπη», κατέληξε ο υπουργός.

Ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων σε ναυτιλία, τουρισμό και ενέργεια

Ο επιτετραμμένος της κινεζικής πρεσβείας μίλησε για νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών ενώ υπογράμμισε ότι η Κίνα υποστήριζε και θα υποστηρίζει την Ελλάδα. “Οι εμπορικές σχέσεις αναπτύσσονται πυρετωδώς, σε πολλούς τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, η ενέργεια. Αρκεί να υπάρχει κατανόηση και εμπιστοσύνη και οι δύο χώρες μπορούν να κάνουν θαύματα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της State Grid ανέφερε ότι η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση κοινής ωφέλειας στον κόσμο και η δεύτερη ανάμεσα στις 500 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου με 300 δισ. δολάρια έσοδα το 2016 και 1,1 δισ. πελάτες. Σημείωσε δε την παρουσία, εκτός Ελλάδας και στην Ιταλία, την Πορτογαλία, την Αυστραλία και άλλες έξι χώρες.

Τη διαβεβαίωση ότι η ΔΕΗ θα αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες που προκύπτουν από τον διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ παρέσχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία και την ικανοποίησή του για την παρουσία της State Grid στον ΑΔΜΗΕ η οποία,όπως είπε,δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου αλλά διαθέτει και την πλέον προηγμένη τεχνολογία.

Την ασφάλεια προσδιόρισε ως βασική προτεραιότητα του διαχειριστή ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Γιάννης Καμπούρης. Ο Ιάσων Ρουσόπουλος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμμετοχών που είναι εισηγμένη από χθες στο χρηματιστήριο αναφέρθηκε στην προσπάθεια για διατήρηση του ΑΔΜΗΕ υπό δημόσιο έλεγχο ενώ ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τον υπουργό Ενέργειας που του ζήτησαν, όπως είπε, να συνδράμει στη νέα εποχή του ΑΔΜΗΕ. “Θα δώσουμε, τόνισε, παράδειγμα αποδοτικής συνεργασίας στο ανώτατο διοικητικό επίπεδο συγκριτικά με συγκρότηση διοικητικής ομάδας στην οποία θα μετέχουν τα στελέχη της State Grid”.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ