«Βασική στόχευση να εστιάσουμε στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις»

Μιχάλης Μαϊλης: «Οι ελληνικές εταιρίες, οι οποίες επέζησαν μέσα σε αυτήν την κρίση έχουν γίνει καλύτερες»

«Βασική στόχευση να εστιάσουμε στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις»

«Το βασικό είναι να εστιάσουμε στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις, κάτι το οποίο τελευταία απασχολεί την κυβέρνηση, διότι μόνο μέσω της αύξησης του ΑΕΠ και των εξαγωγών θα μπορέσουμε να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα», αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μιχάλης Μαΐλης, πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Μιχάλης Μαϊλης: Από το 2018 θα αλλάξει το σκηνικό στην Ευρώπη

Ο κ. Μαϊλης δηλώνει «αισιόδοξος ότι από το 2018 θα αλλάξει το σκηνικό» στην Ευρώπη, τονίζει όμως ότι «τα δικά μας προβλήματα πρέπει να τα λύσουμε μόνοι μας» και ότι «η λύση για το χρέος και το ΑΕΠ της χώρας μας είναι μία: ανάπτυξη, μέσω επενδύσεων στην καινοτομία, στην τεχνολογία και την πράσινη ενέργεια, η οποία να είναι εξωστρεφής».

Επισημαίνει, επίσης, ότι «η υπερφορολόγηση αποθαρρύνει τους επενδυτές», αλλά και ότι «οι αποκρατικοποιήσεις που τρέχουν είναι επενδύσεις, οι οποίες θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και θα φέρουν και άλλες». Αναφέρει, δε, το παράδειγμα της ανάληψης «των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από την Fraport», η οποία «σίγουρα θα προσελκύσει επενδύσεις στον τουρισμό».

«Οι ελληνικές εταιρίες, οι οποίες επέζησαν μέσα σε αυτήν την κρίση έχουν γίνει καλύτερες»

Ως θετικό χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου το γεγονός ότι «οι ελληνικές εταιρίες, οι οποίες επέζησαν μέσα σε αυτήν την κρίση έχουν γίνει καλύτερες, αναπτύσσονται και θα αποτελέσουν μια βάση για την από δω και πέρα ανάπτυξη. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ότι είναι ευχαριστημένες, πάνε καλά», λέει χαρακτηριστικά.

Στα θετικά κατατάσσει, επίσης, «τη διευθέτηση των μη εξυπηρετουμένων δανείων των επιχειρήσεων στις τράπεζες», διότι «θα απελευθερώσει ένα τεράστιο αναπτυξιακό δυναμικό», ενώ «οι ιδιωτικοποιήσεις και η αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, θα ανοίξουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης», με τον τουρισμό να εξελίσσεται «σε ατμομηχανή τη ελληνικής οικονομίας».

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ